Dizi gibi seçim

Yayın Tarihi: 03/05/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

2014 yerel yönetim seçimlerinde Luiz Alberto Salvetiera'nın bir beldeden aday olmadığı kaldı.

Tam Brezilya dizisi. Ya Amerikalıların Dallas ya da Hayat Ağacı tarzı Soap Operaları.

Çocukken annem izlediği için izlemek zorunda bırakıldığımız, bir süre sonra da bizim de hoşumuza gitmeye başladığı için televizyon karşısında yerimizi aldığımız diziler kimin eli kimin cebinde, kimin kimin arkasından ne iş yapıyor; kim kimin kuyusunu kazıyor, hikayeyi tam anladığımız sırada bir yerlerden biri çıkıyor işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyordu.

Çocuk aklımla o dizileri nasıl anlamakta güçlük çekiyorsam, şimdi 40'lı yaşlarından bir gazeteci olarak yaklaşmakta olan yerel seçimleri anlamakta o kadar güçlük çekiyorum.

İki sağ parti ittifak yapacakken, son anda birbirlerine kazık attılar. Her bölgede sağ aday ihtiyacı bir iken ikişer oldu. Onu da bulamıyorlar, böylelikle de bir birlerine inat başka başka adaylar destekleyip birbirilerini zora sokacaklar.

Jr Ewing ne zaman piyasaya çıkıp bir çuval inciri berbat edecek, ya da Kyle Masters gelip günü kurtaracak diye merak ediyorum.

Kimin kime kazık atığı belli değil.

Kimin kiminle işbirliği yaptığı hiç belli değil.

Peder Jose'nin artık çıkıp tarafları sağduyuya davet etmesi gerekirken, CTP bir büyük ve bütün aile gibi gözükse de Şahin Tepesi'ndeki Globerti Ailesi gibi mutlu ve yekpare aile görüntüsünün arkasında ciddi entrikaların döndüğü bir cadı kazanı var.

Girne ve Gazi Mağusa'nın Sherrif Titus'ları nasıl planlar yapıyor zaman içerisinde göreceğiz.

Bir diğer taraftan Başkent Lefkoşa'da Yalan Rüzgarı devam ediyor. Seyirci, ya da bu durumda seçmen, nefesini tutmuş, Victor Newman'ın yeni hamlesini bekliyor. Carlos Alberto bu durumda nasıl hareket edecek ya da Rosalinda nasıl bir tepki verecek bilmem.

Bu keşmekeşi sanırım Tehlike Çemberi'ndeki Jonathan Hart ile Jennifer Hart anca çözer.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları