Tahmin yapmam, yapana da inanmam

Yayın Tarihi: 10/06/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Sözüm ona bu ülkede seçim ve seçim stratejilerinden anlayanlardan birisiyim.

Birçok seçim kampanyasında gerek strateji masasına, gerek iletişim danışmanlığı kısmında, gerekse de sahada ve medyada çalışmış birisiyim.

Yani bu kadar tecrübe ile bu küçücük ülkedeki seçimlerde üç aşağı beş yukarı bir seçim sonucu tahmin etmek benim gibi biri için güç olmasa gerek diye düşünürdüm hep. Tahminlerimde de pek yanılmadım.

Ancak bu seçim öyle abuk subuk bir seçim ki, ne olacağını şimdilerden kestirmek için müneccim olmak bile yetmeyecek galiba.

Birinci birinci insanlar artık takım tutar gibi takım tutmaktan ufak ufak vazgeçmeye başlamış. Hele hele yerel yönetimler söz konusu olunca işler daha da sarpa sarıyor.

Kısacası bu durumda seçim tahmin yapmak adamı sokağa çıkamayacak kadar rezil etme potansiyeline sahiptir.

Örneğin bir belediyeyi bir elin parmakları kadar dönem yöneten ve artık girdikleri bu seçime garantili gözüyle bakan bazı belediye başkanları bu seçimde yerlerinden olabilirler, yıldızlı belediye başkanları takımı ise, resmi olmayan ama fiiliyatta ve yeraltında oluşmaya başlayan ittifakımsı işbirlikleri ile ciddi şekilde hırpalanabilirler.

Bu seçim kamuoyu araştırma şirketleri için de kabus gibi herhalde. Günlük değişen trendler, aslında çok sevdiği birisinin aday olduğunu yeni duyup, kapsının eşiğinde belirince kararını değiştiren kişiler, küçük miktarlarda oyların belirleyici olduğunu bilen oy simsarlarının yavaş yavaş harekete geçmesi, 28 Haziran gecesi ışıklarını açık bırakıp bekleyecek olanlar hepsi bu seçimlerin kaderini doğrudan etkileyecek unsurlar. O yüzden tahmin yapmak zor, bilimsel araştırma yapıp tutturmak daha da zor olsa gerek. Anket sorularını analiz ederken insanların fikrinin değiştiği ve birkaç yüz oyun, hatta daha azının Belediye Başkanı'nı belirleyeceği bir ortamdan bahsediyoruz.

Neticede tahmin yapmam, yapana da inanmam.

Siz de inanmayın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları