"Tebdili Anayasa'da keramet var" fikrim kan kaybediyor

Yayın Tarihi: 24/06/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Seçim sürecinin son 5 günündeyiz artık. Kararını veren vermiş, oyunu satacak olanlar ise ışıklarını son geceye kadar açık bırakıp iradelerini satacaklar.

Bir de son dakika gündemimize gelen Anayasa değişikliği var ki 5 gün sonra ona da evet ya da hayır diyeceğiz.

Yerel seçimlerle ilgili kampanyalar tam gaz giderken, Meclis'ten bu anayasa değişiklik maddelerini geçiren partilerden Anayasa Referandumu'na halkı "Evet" demeye teşvik eden hiçbir şey yok.

Ne bir pankart, ne bir gazete ilanı. Hadi bunlar için para lazım, limon gibi sıkılmış parti bütçeleri yerel seçimlerle ilgili yeteri kadar zorlandığı için bunu yapmıyorlar diyelim.

Bir siyasi parti başkanı çıkıp da "Evet" yönünde açıklama da amı yapmaz.

Ben sıradan bir yurttaş olarak sürekli gözümün önünden "hayır" kampanyaları geçtiği için "hayır" oyu kullanmaya meyil ettiğimi hissettiğim için, "seçim sonuna kadar yazı yazmama" kararımı da çiğnemek durumunda kaldım.

Sabah televizyonu açıyorum, kardeşim ve bu ülkede oyum buyum denen siyasetçiden daha popüler meslektaşım Serhat İncirli bangır bangır "hayır" diyor.

Şöyle bir facebook'a girip kim ne yiyor ne içiyor, nerelerde sürtüyor diye bakayım derken de diğer bir dostum Ali Bizden, "Hayır'ı yapıştır" diye son derece etkin bir sosyal medya kampanyası yürüttüğünü görüyorum.

En ünlü hukukçularımızdan Barış Mamalı ise günde en az iki basın açıklamasıyla işin hukuki boyutunu kapsamış durumda ve o cephede bir hayır kampanyası yürütüyor.

Bu Anayasa değişikliği işine ilk etapta sıcak bakmıştım. "Yetmez ama evet" başlıklı bir de yazı yazmıştım bir bilgilendirme toplantısının hemen akabinde.

Sonra Milletvekillerinin malvarlıklarını açıklamak ve bunun Resmi Gazetede yayınlanması şartını Anayasa paketinden çıkardıklarını görünce midem biraz bulandı.

Hala daha "Tebdili Anayasa'da keramet var" fikrim sabittir ancak gün geçtikçe kan kaybediyor.

Anayasayı değişikliği sırasında o muhteşem mutabakat ve tarihi uzlaşı yapan siyasi partiler bir ses versin artık.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları