CTP'de bunlar oluyorsa siyasetin dingili tam koptu

Yayın Tarihi: 02/07/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
KKTC yaşayan herkesin her zaman bir Cumhuriyetçi Türk Partisi hayranlığı vardır. Kimse inkar etmesin.

CTP'nin görüşlerine, siyaset yapma biçimine ya da iktidardayken icraatlarına genel bir hayranlık olduğunu söylemiyorum.

Ama CTP'deki parti disiplinine, düzenine hayrandır herkes.

"Bakın CTP'ye....." diyerek başlayan cümleler rakip siyasi partiler içerisinde çok sıklıkla kullanılır.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçim sonrasında bu disiplinin yerinde yeller estiğini gördük ne yazık ki.

Zaten bunun böyle olacağı ile ilgili işaretler tâ 28 Temmuz seçimlerinde Mağusa'dan gelmeye başlamıştı.

Meşhur helva hadisesi CTP'nin yavaş yavaş UBP'ye benzemeye başladığının işareti olarak ortaya çıktı ama kimsemiz ihtimal vermedik. Bunu 'münferit bir olay' olarak algılamak istedik.

CTP içindeki feminist adayların ayrıca desteklenmesi çağrısının yapıldığı bir sosyal medya paylaşımından sonra Milletvekili Doğuş Derya ile Genel Sekreter Kutlay Erk'in yine Facebook zerinde alenen tartışıyor olması da bu kötü gidişatın ayrıca habercisi olmuştu ama biz yine disiplini ile ünlü Cumhuriyetçi Türk Partisi'ne bunu konduramadık.

Pazar günkü seçimlerden sonra ortaya çıkan tabloya baktığımıza, kimse "disiplinsizlik" ifadesi dahi kullanmayıp, daha da ileri giderek "ihanet" kelimesini kullanması durumun vahametini ortaya koydu.

Gazetemizi ziyaret eden Kadri Fellahoğlu, "İhaneti gördüm" derken, Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, "partiye ihanet" gerekçesiyle, kimleri kastettiğini iyi bildiğimiz bazı partililerin ihracının gerektiğini ifade etti.

Hemen akabinde bu konuları tartışmak üzere toplanan CTP MYK'sı Girne'de patlak veren ve İlçe Merkezi'nin kızgın CTP'liler tarafından basılması ile kesintiye uğradı.

Ancak yine de çıkan açıklamada "...kimi partililerimizin seçimlerde parti adayı dışında başka adayları desteklemiş oldukları yönündeki yorumları dikkate değer bulmakta..." gibi ifadeler içeren bir açıklama yapılmış oldu.

Girne'deki olaylar, İlçe Merkezi'nin adeta basılması, İlçe Başkanı Erkan Eminağa'nın ihanetle suçlanması ve Başbakan Yorgancıoğlu'nun ise olayları izlemeye giden ve kapının önünde duran gazetecilere "Burada olmak için izin almak zorundasınız" diyerek terslemesi noktasına kadar geldi.

Şahsen üzülüyorum…

Gerek sağ gerekse de sol partilere her zaman örnek olan Cumhuriyetçi Türk Partisi bu hallere düşmemeliydi.

Çünkü CTP dahi bu duruma düşerse KKTC siyasetinin dingili tamamen koptuğunun resmidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları