Denktaş, CTP'deki kırılma ve hükümet etme gereği

Yayın Tarihi: 04/07/14 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Öncelikle Serdar Denktaş'a geçmiş olsun dileklerimle başlamak istiyorum. Özel bir stres türü olan "siyaset stresi"nin bir insana neler yapabileceğini bilirim. Sayın Denktaş'ın kendine biraz daha dikkat etmesini ve bizi bir daha böyle korkutmamasını rica ederim. YDÜ Hastanesinde iyi haberler gelinceye kadar ailesi, sevenleri ve KKTC'deki herkes, siyasi rakipleri dahil soğuk ter döktü.

Geçmiş olsun Sayın Başkan.

Gelelim asıl konuya.

Son günlerde CTP'yi konuşuyoruz. CTP'de ihanet suçlamaları artarak devam ediyor. Parti yönetimi ise yine bir komite kurarak iddiaları araştırıp bir rapor hazırlayacak. Bu rapor geçen seferki gibi bir gazeteye sızdırılırsa (Tercihen Kıbrıs Postası) biz ve kamuoyu içeriğini görebilecek.

Bu kazanılan zamanda ise "ihraç" söylemleri de ya soğumuş ya da daha da fazla şiddetlenmiş olur. Göreceğiz.

Benim okumadığım ama son günlerde herkesin uzmanı olduğu CTP tüzüğüne göre, tespit edildiği iddia edilen ihanetin cezası partiden ihraçtır.

Bakıyorum "ihracı vaciptir" fermanının altında adı geçenlere.

Ferdi Sabit Soyer, Arif Albayrak, Sonay Adem, Ömer Kalyoncu ve emin olamadığım için yazamadığım hatırı sayılır miktarda ağır CTP'li daha.

CTP içindeki belli bir grup tarafından ihraç edilmesi istenen isimler bunlar.

Bir bakıyorum, ufak bir hesap yapıyorum da bu isimler günümüz CTP'nin yüze ellisinden fazlasını oluşturuyor.

Kimse Kusura Bakmasın ama Ferdi Sabit Soyer demek CTP demek.

Aynı Şekilde Ömer Kalyoncu, Sonay Adem demek CTP demek.

Bu siyasetçileri partiden ihraç etmek, bir insanın kol ve bacaklarını kendisinin testere ile kesmesine eşdeğer bence.

Allahtan CTP'de bazı aklı selim sahibi insanlar varmış da şu sıralar çatışan iki grubu barıştırmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar herhangi bir başarı haberi yok, anladığım kadarıyla bu iki grubun bir araya gelebileceğine dair bir ümit de pek yok ama çaba bile önemli.

CTP'deki kırılmanın kimseye bir faydası olmadığı sürekli yazan birisi olarak, bu partinin bir an önce toparlanıp, hükümet etmeye başlamasının ne kadar önemli olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları