Game of Thrones KKTC

Yayın Tarihi: 11/07/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Şu seçim ve referandum enkazı kalktı mı kalkmadı mı ben henüz kestirebilmiş değilim ama enkaz kaldırma çalışmaları fantastik dizilere dönüştü nerdeyse.

Seçimden sonra bir ihanet suçlaması furyası içerisine girildi ki girdi ki sanırsınız "Game of Thrones" dizisinin henüz çekilmemiş bölümlerinden birini izliyorsunuz.

"İhanet etti kellesini alın", "Hayır asıl ihanet içerisinde olan o. Onunkini alın" feryatları şu anda Demir Taht'ta oturan hanenin içinden geliyor.

Diğer taraftan bir diğer Hane boyuna posuna, kesesindeki altın miktarına bakmadan erken seçim çağrısı yaparken zannedersiniz ki, Yedi Krallık ona bağlılık yemini edip, Demir Tahtı geri alması konusunda yardımcı olacağına dair işaretler aldı.

Bir başka Hane ise seçimden başarısızlıkla çıkmış olmasını Şövalyelerine kesmeye çalışıyor ama bir türlü Işık ve Ateş Tanrı'larından uygunluk alıp cezalarını kesemiyorlar.

Diğer taraftan Başkent "Kings Landing" hesapta olmayan bir Hane tarafından fethedildi ancak kalenin surları içerisine girilince, her tarafın yıkık dökük ve yakılmış olduğu görüldü.

Yedi Krallığın en paralı Hanesi olan Lannister Hanesi'nden borçlanıp borçlanamayacağı netleşmemişken, buradan borçlanmanın bedelleri olduğunu biliyor.

Altın miktarına bakmadan Erken Seçim çağırıp, liderinin Demir Tahta oturan kişi olmasını isteyen Hane içinde de huzursuzluklar var. Tahtın gerçek varisi olduğunu düşünen o kadar çok kişi var ki, bu Hane içerisinde yakın gelecekte bir iş savaş daha yaşanacağı muhakkak.

Tabi Yedi Krallığı'n Kralı ve Koruyucusu böyle iç savaşın olmasını asla istemiyor. yakın gelecekteki, Krallık seçimi sırasında bu hanede böyle bir huzursuzluk işine pek gelmiyor.

Zaten Duvar'ın Ötesi'ndekilerle uğraşıyor şu sıralar. Bir gözü orda.

Kral'ın Eli şu sıralar sessiz. Entrika elbette ki var ama "Küçük Konsey"de her kafadan bir ses çıkıyor. Ihanet suçlamaları arasında yeni bir tartışma yaratmamak için sessizliğini koruyup, uzun sürmeyeceği düşünülen Kışın geçmesini bekliyor gibi. Ama Kralın Eli olarak yapması gereken icraatlar var. Surlar dışındaki halk huzursuz, soyluların keyif içinde yaşam sürmeleri, buna karşılık kendilerinin sefalete mahkum edilmeleri yeni ve bastırılması zor bir isyanın habercisi niteliğinde. Dikkatli olmak lazım Yedi Krallık Krallığı her an yeni ve uzun bir savaşa girebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları