Mida'yı yakaladığını düşünüp sevinen zavallılar

Yayın Tarihi: 20/08/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
YDÜ Hastanesi'ne çamur atarken KKTC'yi yerden yere vurduklarının farkında olmayan, olsalar da "KKTC batsın ama YDÜ de beraberinde gitsin" zihniyetini taşıyanlar, bugünlerde Mida'yı yakalayan İngiliz Valisi kadar mutlu.

Bizim Mida suçlu tabi. Sağlık sisteminizle öldürdüklerinize, can koydu. Ölmek üzere olan hastaları ona gönderdiğinizde ancak hayatları kurtuldu. Suçlu tabi. Türkiye'deki hastanelerle yaptığınız olan anlaşmacıkların önünü tıkadı.

Hepsinden önemlisi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi memleketin sağlık sistemini kötü gösterdi bu son dört yılda.

Halbuki, insanlar devlet hastanelerinde bozulan cihazları, bulundurulmayan ilaçlar, sidik kokan odaları, göreve gelmeyen doktorları, ilgisiz hemşireleri kabul etmişti, alışmıştı ne güzel.

Sonra Mida çıktı, yüz milyonlarca dolar yatırıp tam teşekküllü hiçbir eksiği olmayan bir üniversite hastanesi kurunca foya ortaya çıktı. Herkes kötü görünmeye başladı.

Ufak ufak başlamıştı saldırılar.

Önce Tabipler Birliği doktorların odaya kaydı olmadığını söyledi. Suat Hoca gelen gidene ödediği üyelik aidatlarını gösterdi. Sesler kesildi.

Sonra hastaneye rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanı yatıp şifa bulunca, hastanenin ve doktorların kalitesi ile ilgili kimsenin sesi çıkamaz oldu.

Sonra bir elektrik saçmalığı ile bir süre Yakın Doğu'ya saldırmaya çalıştılar.

O da geçip gitti.

Ve daha onlarca "it ürür kervan yürür" lafı ile özetleyebileceğim hadise yaşandı gitti ve bu arada 120 bin kişi bu hastanede tedavi oldu.

Ama YDÜ Hastanesi'ni "Organ Mafyası" olmakla suçlamak, bardağı taşıran son damla oldu kanımca.

Tabipler Birliği ve Sağlık Bakanlığı kendi kendilerini bu kadar aşağılamamıştı. Bu kadar ileriye gitmemişti. Şu anda tatildeyim. Telefonlara bile bakmama kararı almıştım birkaç günlüğüne. Gazeteyi son derece güvendiğim arkadaşlara teslim etmiştim. Ama gözüm gelen maillere ve SMS mesajlarına takıldı gün boyu.

Yazmadan duramadım.

Size yemin ederim ki; Suat Günsel'in yerinde olsam yapacağımı bilirdim. Ama Hoca öyle bir adam ki, "Birkaç tane kendini bilmez nedeniyle kendi insanımı cezalandıramam ya" diyor da başka bir şey demiyor.

Öyle ya, YDÜ Hastanesi KKTC halkının malı. KKTC halkı bugün yarın seçim olur, ne Gülle bırakır ne de onu yönlendirenleri, ama YDÜ Hastanesi orada, kimse onu ne bir yere götürebilir, ne de KKTC halkına şifa dağıtmasını durdurabilir.

Bizim kötü niyetliler de Mida'yı yakaladılar diye sevinsinler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları