"Böldüğü gibi birleştirmesini bilir"

Yayın Tarihi: 13/10/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Davetli olmadığım halde, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu adaylığını açıklar ya da bunu ima edecek bir şeyler söyler, ya da hiç bir şey yapmazsa, vücut dilinden adaylık sürecinin ne durumda olduğunu anlarız diye Ulusal Birlik Partisi'nin 39'ncu kuruluş yıldönümü resepsiyonuna gitmeye karar verdim.

Bir zamanlar üzerimden hiç çıkarmadığım ama şimdilerde ise hiç tercihim olmayan takımların üzerime geçirip yeniden kilo aldığımı da yeniden resmileştirip Acapulco'ya doğru seğirttim. Bu arada Lefkoşa'dan çıkmak kolay olmadı. Bir saatlik yağmur, Köşklü Çiftlik – Gönyeli arası seyahati bir buçuk saate çıkarınca biraz da geciktik.

Allahtan Eroğlu da gecikti ve bir şey kaçırmadık.

Derviş Bey adaylığını Kasım ayında açıklayacağını söyledi. Ya da daha başka bir ifadeyle Adaylığı ile ilgili açıklamayı Kasım ayında yapacağını ifade etti.

Üzülenlere ve adaylık açıklaması bekleyip coşmayı ümit edenlere ise teselli nitelikli, "Kasım kapının ardında" deyiverdi.

Bugün 13 Ekim. Kasım'a sadece 17 gün var. Ama Cumhurbaşkanı 1 Kasım demediğine göre 17 ila 47 gün arasında bir sürede Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağını öğreneceğiz.

Resepsiyon çok kalabalık mıydı? Muhalefetteki bir parti için kalabalık sayılırdı. Gerçi UBP'Nin iktidarda olduğu dönemlerde de kalabalık resepsiyonların yansıra son derece tenha ve taşıma insanlarla doldurulan resepsiyonlarını görmüşlüğümüz vardır.

Önceki akşamki resepsiyon biraz farklıydı.

Çok hınca hınç bir kalabalık yoktu ama taşıma insanlar da yoktu. Birkaç tur attım ve çok kalabalık olmayan UBP resepsiyonunda çok üst düzey bir katılım olduğunu gördüm.

Müşavir olmuş bürokratlar, seçilmiş ya da seçilememiş Belediye Başkanları, örgüt başkanları vs. vs.

Yani UBP adına seçimde fark yaratabilecek, etki edebilecek herkes ordaydı.

Çok küskün var dedirten grubu azınlıkta bırakacak bir ekip toplandı Acapulco'ya.

Edindiğim izlenim, Ulusal Birlik Partisi'nin tümüne yakın kısmı kayıtsız şartsız Eroğlu'nun arkasında duracak. Kaşif – Küçük çekişmesinde "partiyi böldü" diye suçlayanlar bile "böldüğü gibi birleştirmesini bilir" diyorlar çünkü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları