Deve hastalığı MERS ve bizim develer...

Yayın Tarihi: 27/10/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Develerden bulaştığı bilinen bir hastalık olan MERS ülkemize de geldi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gulle halka çağrı yaparak "Endişelenmeyin bilinçli olun" dedi. Ancak halkı bilinçlendirmek konusunda yaklaşık yarım yıl geriden geliyor.

Türkiye Sağlık Bakanlığı Hacca gidecek olan vatandaşlarını bizzat uyararak, MERS diye bir hastalık olduğunu ve Deve çiftliklerinden uzak durulması ve kesinlikle çiğ deve sütü içilmemesi konusunda ta 30 Nisan 2014'te uyarısını yapıp hacca gidecek ya da Arabistan'a seyahat edecek vatandaşlarını bilinçlendirdi. Bununla ilgili bir sür materyal de hazırlatarak dağıttığına da eminim.

Güney Kıbrıs yine aynı tarihlerde bir uyarı yayınlayarak MERS'e karşı vatandaşlarını bilinçlendirmişti.

Arşivlerde var. Bakan görür. Arşivleri karıştıranlar neyi göremez biliyor musunuz, dün hiç sıkılmadan, hasta hakları ülkemizde yerlerde sürünürken, Hasta Hakları Günü'nde açıklama yapan Sayın Bakan'ın MERS konusunda uyarısını göremezler.

Yani bilinçli olun diyen bakanın türeyen bir hastalıkla ilgili önceden bilinçlendirmek gibi çabası yok.

Nasıl olsa Kıbrıslı Türkler hacca gitmez, Suudi Arabistan işleri olmaz diyerek böyle bir uyarı yapıp bilinçlendirmek gereği duymamıştır.

Ya da gerçek anlamda kendisi ve ekibi de uyumuştur.

Öyle ya, MERS, SARS, EBOLA, cart curt, o kadar çok hastalık var ki, hepsi için uyarı yapmak zor iş. Mesai ister, uyarı mesajını yazacak birilerini ister. Dünya Sağlık Örgütü ile irtibatta olmayı gerektirir. Kim uğraşacak. Gelirse bakarız.

Bilmiyoruz ama 83 yaşında hayatını kaybeden kadıncağız, MERS hastalığından dolayı hayatını kaybetmişse, üstüne üstlük bir de oradaki turların bir parçası olan deve çiftliklerinden birini ziyaret etmişse ve sırf denemek için çiğ deve sütü içmişse ne olacak?

Karantinadaki diğer 5 hasta MERS hastalığından mustarip iseler ne olacak? "Biz böyle bir hastalıktan haberdar değildik" deseler ne olacak? Bakan Gulle istifa edecek mi? Tabi ki hayır.

Yine televizyona çıkacak, "ellerinizi yıkayın ve telaş etmeyin" diyecek ve hepimizi deve yerine koyacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları