15 Kasım geliyor da geliyor

Yayın Tarihi: 07/11/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ilk Bakanlar Kurulu toplantısını 1 Eylül 2014'te yapmıştı.

O toplantıda da bakanların sorumluluk alanları belirlenmişti.

Kıbrıs İşlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk resmi ziyareti nedeniyle yaptığı KKTC ziyareti sırasındaki gelişini saymazsak tam 75 gün sonra adamıza geliyor.

Bir başka deyişle 2,5 ay.

Benim mi dikkatimden kaçtı yoksa gerçekten olmadı mı, Sayın Arınç bu süre içerisinde gelip gitmediği gibi, Kıbrıs konusunda, özellikle ekonomisi ile ilgili tek bir de laf etmedi.

Dün Maliye Bakanı Zeren Mungan Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi ve Sayın Arınç ile görüştü. Mecburen orada bir iki laf edildi.

O görüşmeden çıkan sonuç ise Arınç'ın ""KKTC'de yatırımların artması, ekonomik canlanma, halkımızın huzur ve güvenlik içinde yaşaması, Türkiye ile ilişkilerin çok daha güçlü olması hükümetimizin arzusudur. Şu anda KKTC'deki hükümetimizle de çok iyi ilişkiler içindeyiz" şeklindeki bilindik laflar ve Mungan'ın daha 2013-2015 yıllarını kapsayan Ekonomik Program bitmeden, 2016-2018 yıllarını kapsayan dönem için yeni ekonomik programın hazırlanmasını istediğini açıkladı.

İlginç bir nokta olarak bunu bir yere not ettikten sonra Arınç'ın neden bizleri daha sık ziyaret etmediği ve neden KKTC ile ilgili pek bir laf etmediği konusuna gelelim.

Arınc'ın ilgisizliği iki şeye dalalet olabilir.

Ya her şey çok süper gidiyor, ekonomi hızlı bir şekilde büyüyor ve ülkemizde hiçbir sorun olmadığı için herhangi bir müdahale ya da herhangi bir telkine ihtiyaç duyulmadığı için ilgisiz.

Bu ihtimalin biraz zayıf olduğu ile ilgili herkesin ortak bir kanaati var sanırım.

Ya da Türkiye Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tamamen ümidini kesip, "bunlardan bir b.k olmaz" deyip ne halimiz varsa görelim diye kendi halimize bıraktılar.

15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümde birileri gelmezse ayıp olur ve dedikodu çıkar diye Bülent Arınç mecburen geliyor kanımca.

Allahtan 15 Kasım geldi de Kıbrıs İşleri'nden sorumlu bakanımız ile müşerref olacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları