Az konuşup Wi-Fi kullanın

Yayın Tarihi: 09/11/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

GSM Zammını desteklemiyorum. Hele hele benim her ödemek durumunda olduğum fatura miktarları size gelse beni anlarsınız ne kadar desteklemediğimi.

Her zaman söylediğim gibi GSM Operatörleri ile Devlet bu milleti soyuyor.

Hatta bu soyup soğana çevirme işinde Devlet aslan payına sahip. Tam fatura miktarını görüp minör bir kalp krizi geçirdikten sonra faturanın arkasında yazan bu ödeyeceğiniz paranı büyük bir kısmı devlete gidiyor ibaresini okuyunca soygundaki asıl elebaşının devlet olduğunu anlarsınız.

Devlet dediğimiz yapı telekomünikasyon Dairesi ile vermek durumunda olduğu iletişimi hizmetini aksattığı için doğan boşluğun özel GSM operatörleri tarafından doldurulduğu bir ortamda pek de şikayet etmek gibi bir hakkımız yok sanırım.

Son 10 yılda herhangi bir bakana veya Müsteşara "Bizim eve telefon bağlat" diye bir talebin gittiğine şahit olan varsa söylesin. Gerek yok çünkü. Doğa boşluk tanımaz birileri illaki doldurur. Burada PSDN (Sabit telefon) hatların yerini GSM aldı.

Bir de işin başka bir boyutu var. Elektriğe zam gelse feveranı anlarım. Geldiğinde de yapılan tepkilere en büyük desteği verenlerdenim. Elektrik zaruri bir ihtiyaç. Elektrik pahalanınca her şey pahalılaşır çünkü.

Süte zam geldiğinde yine aynı durum. Süt pahalı olunca çocuklar daha az süt içmek durumunda. Bu yapılabilecek bir şey olmadığı için başka bir şeylerden kesip çocukların sütünü bir tamam vermek durumundasınız.

Peki cep telefonu öylemi ya.

Lüks ve gereksiz bir şey olduğunu söylemiyorum. Ama cep telefonu ile daha az konuşup, daha az zamanı 3G üzerinde facebook'ta geçirirsek yapılan yüzde 10'luk zammın bize yansımasını istersek önleyebiliriz.

Süt gibi değil, elektrik gibi değil, Akaryakıt gibi değil.

Cep telefonu bu Allah aşkına.

Çenenizi biraz tutun. Selfielerinizi de Wi-fi olan yerden facebook'a koydunuz mu sorun kalmaz.

Az önce saydığım kalemlere zam gelmesinde yakın gelecekte, cep telefonu zammını atlatmak kolay.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları