Hangi yüzle Sivil Savunma'yı konuşacaklar?

Yayın Tarihi: 12/12/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Mahkemelerin bütçeleri konuşulacak Meclis'te. Ne eğitime, ne de Mahkemelere ayırdığımız bütçe yeterli olacak. Şaibelerle anılan ve meşruluğu bile tartışma konusu olan Kamu Hizmeti Komisyonu'na giden her kuruş bana göre fazla zaten.

Ancak bugün bütçesi Meclis'te tartışılacak olan bir kurumumuz daha var ki ne kadar para ayrılsa az.

Ayrılan para ile de diğer bütün bakanlık ve kurumlardan farklı olarak harikalar yaratan bir kurumuz.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı.

Özel Harp Dairesi dediler, MİT dediler, onu dediler bunu dediler. Buraya giden para fuzuli diye laf attılar. Ne gerek var dediler. Kim bunlar diye sordular.

Geçmişte ellerinden gelse bütçesini kısar, kendi dar parti çıkarları ve kişisel menfaatleri için bu paraları da har vurup harman savururlardı bizimkiler. Allah'tan bir güç bu güzide kuruma ellerin uzanmasına engel oldu ve her başımız sıkıştığında bizleri kurtaracak birilerinin olması rahatlığını yaşıyoruz.

Son dönemlerde Sivil Savunma'nın faaliyetlerine bakıyorum da müthiş.

Karasularımızda içi mülteci dolu bir geminin varlığını haber alır almaz, o insanların bakım, tedavi, barınma ve gıda ihtiyaçları için alarma geçmişlerdi; hayran kalmıştık.

Bizimkilerin abuk subuk kararları ile derelerin kapanmasına neden olan icraatların ardından derelerin yataklarını teslim almaya geldiğinde yaşanan felaketler sonrasında yine kapısı çalınan ve canımıza, malımıza seçtiklerimizden daha fazla sahip çıkan bir kurum olmuştur Sivil Savunma.

Bugün Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bütçesi görüşülecek Meclis'te.

Seçtiğimiz bu 50 kişi tek tek çıkıp laf ola bir şeyler söyleyecek Sivil Savunma bütçesi ile ilgili olarak.

Umarım yine kendilerini aşıp, kendi bozdukları sistem nedeniyle oluşan felaketlerde kurtarıcı konumundaki bu kurum için sırf muhalefet olsun diye abuk subuk konuşmazlar.

Konuşsalar da hangi yüzle konuşacaklar merak ediyorum.

Sivil Savunma bütçesi görüşmeleri ilginç olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları