İki yanlış bir doğru etmez!

Yayın Tarihi: 19/12/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Doğuş Derya'nın ifade özgürlüğünü savunup tavır alırken bunun suistimal edilebileceğini ve tepki verdikleri gibi davranılabileceğini hesaba katmadık. Doğuş Derya'yı destekleme amacıyla dün Meclis'te eylem yapanların attığı sloganların birini duyunca en az Bertan Zaroğlu ve Kenan Akın'ın ifadelerini duyduğum anki gibi irkildim ve iğrendim.

"Zorlu Alço'yu istiyoruz" sloganı en az Doğuş Derya ile ilgili sosyal medya üzerinde paylaşılan ifadeler kadar çirkin ve ağır hakaret içeriyor. Nuri Alço benzetmesi ve Zorlu Töre'nin bir tecavüzcü olduğu imasının Doğuş Derya'ya söylenenlerden ne farkı var biri bana açıklasın.

Meclisin arka sıralarını doldurup sözüm ona eylem yapanlar kendilerinden utanmalı bence.

İki yanlışın bir doğru etmediğini öğrenemeyen ve intikamcı bir üslupla bu süreçte adamlıktan başka bir şey yapmayıp doğru bildiği çizgisinde sapmayan UBP Milletvekili Zorlu Töre'ye aynen Doğuş Derya gibi Polis'e gidip suç duyurusunda bulunma hakkı doğmuştur. Bu hakkını da kullanmalı bence.

Doğuş Derya'nın söyledikleri ile ilgili görüş belirtmeden, söylediklerinin böylesine bir üslupla ona saldırılmaması gerektiğini söylerken, bunun Sadece Sayın Derya ile ilgili olmadığı defalarca belirtmiştik.

Aynı şekilde Sayın Töre'nin Meclis kürsüsünden söyledikleri nedeniyle ona tecavüzcü yakıştırmasını yapan beyinlerin üç gündür eleştirdiğimiz beyinlerden hiçbir farkını görmediğimi ifade etmem lazım.

Toplumsal Cinsiyet Platformu adı altında örgütlenen bu insanların Meclis'e giderek karşıt eylem yaptıkları şeyin aynını hatta daha beterini yapmış olmalarını nasıl beyinlerle muhatap olduğumuzu bize net bir şekilde gösterdi.

Kusura bakmasınlar ama mor giyen bu kahramanlar çizmeyi aştı ve kendilerinden utanmalılar.

Kendilerine dil uzatıldığında bütün toplumun ayağa kalktığını görenlerin, bu gücü kullanarak şov yapmalarını bir noktaya kadar anlarım ancak aynı şekilde başkalarına dil uzatmaları kabul edilemez ve "Ne birinizde hayır var ne de diğerinizde" demekten kendimi alamıyorum.

Sayın Doğuş Derya kendine destek için Meclis'e gelen ve bizzat yanlarına giderek teşekkür ettiği grubun kendisinin maruz bırakıldığı hakaretleri başkasına yapmalarına nasıl seyirci kaldığını da merak ediyorum doğrusu.

Doğuş Derya'ya yapılan ayıp da Zorlu Töre'ye yapılan ayıp değil mi?

Başlatmayın toplumsal eşitliğinize.

İki yanlış bir doğru etmez ve böyle toplumsal eşitlik olmaz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları