Yılbaşı israfı ve Band Aid 30

Yayın Tarihi: 29/12/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bugünden itibaren maaşını alan sanki savaş çıkacakmış gibi marketlere saldıracak. İnsanların midesinin yeni yıl gecesi normalden sekiz kat daha büyüyeceği inanışı hakim olacak ve her akşam yenilen yemekten sekiz kat daha fazla yemek yeneceğini düşünülüp, ona göre alışveriş yapılacak.

Alınan erzaklar bütün ay kullanılsa o da iyi. O gece hepsi pişirilip sofraya yayılacak, sonra da büyük bir kısmı çöpe dökülecek.

İsraf sanırım bütün dinlerde günahtır. İsraf ayrıca ekonomideki en önemli olumsuz etkendir diye de biliyorum.

Bazıları gibi yeni yılın kutlanmaması gerektiği ya da sıradan bir günmüş gibi geçirilmesi gerektiğini söylemiyorum ancak abartılmaması gerektiği ile ilgili kesin bir görüşüm var.

Kimsenin yeni yıl kutlamasına limon sıkmak istemem ama bu alışverişleri yaparken ve 'israf üstüne israfın' temellerini atarken, bu yeni yılı amansız bir hastalıkla boğuşarak geçirenleri ya da evlerine bırak birkaç çeşit et yemeği, hindi ve diğer yemekleri yapabilecek malzemeyi almayı bir yana bırakın bir çorba kaynatacak tüp gazı olmayanları düşünelim biraz.

Düşünelim ve vicdanımızın sesinin, bizi bir nebze olsun terbiye etmesine müsaade edelim.

İngiltere'de Noel'in bir numarası olması beklenen ancak az bir farkla birinciliği kaçıran, 30 yıl önce Afrika'daki açlıkla mücadele için ünlü sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları Band Aid grubunun hazırladığı "Do They Know It's Christmas" şarkısının 2014 versiyonu kaydedildi geçtiğimiz ay.

Yine Bob Geldof'un önderliğinde birbirinden ünlü şarkıcının birlikte söylediği ve bu sefer Batı Afrika'daki Ebola virüsünden etkilenen insanlara yardım için çıkarılan şarkı, daha ilk çıktığı andan itibaren ilk beş dakikada 1 milyon sterin toplamayı başarmış ve bu rakam milyonlarca sterline ulaşmış.

I-Tunes'dan girip ben de şarkıyı indirdim ve katkımı yaptım. Çok değil 1,29 TL ödedim ve son derece de mutlu oldum.

Bizimle ilgisi ne? Band Aid 30'un çıkardığı ve Batı Afrika'da Ebola virüsüne karşı mücadeleye destek için hazırlanan Single'ın kapağının Kıbrıslı Türk bir sanatçı tarafından tasarlanması haricinde bir ilgisi yok herhalde. Evet CD kapağı Tracey Emin tarafından tasarlandı.

Ama onun ötesinde yılbaşı gecesinin sabahında, her ne kadar da öğüt versem de kuvvetle muhtemel benim de aynısını yapıp, çöpe dökeceğim bir sürü yiyeceği alıp israf ederken, bir yandan da iyi bir şey yapmak istedim.

Bence siz de yapın şarkı güzel, amacı daha güzel.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları