2016 yılı hepimize hayırlı olur inşallah

Yayın Tarihi: 02/01/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

2015 yılı hayırlara vesile olsun diye klasik bir laf ettik ya bir milyon kez son 48 saat içerisinde, işte o temenni kısmen de olsa geçerliliğini korumakla birlikte, 2015 yılının huzur ve mutluluk getireceğini ümit etmek galiba saflık olacak gibi. Hatta herhangi bir şey getireceğini düşünmek aynı derecede saflık bence.

Neden mi bu pesimist ağızla bu yazıyı yazıyorum?

Önceki akşamın eğlencesi ve alınan alkolün etkisi, yerini artık takvimlerde yeni bir rakamın olduğu gerçeğine bırakınca, insanlar düşünmeye başlıyor.

Ben de öyle yaptım maalesef.

Önümüzde koskoca yıl var. Peki bu yıl içerisinde KKTC'de ne olacak.?

Akla ilk gelen etkinlik, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimidir.

Nisan'ın 19'unda yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yılın ilk dört ayını işgal ve meşgul edeceği gerçeği ortadadır.

Geriye kaldı sekiz ay.

Peki bu sekiz ay içerisinde bizi neler bekliyor?

Nur topu gibi bir Ulusal Birlik Partisi Kurultayı ve onun öncesindeki ilçe kongreleri…

Kıran kırana geçeceği belli olan ve UBP içerisinde aynanın karşısına geçip, "Ayna ayna söyle bana, UBP'ye Genel Başkan olabilecek benden daha iyi kim var bu dünyada" diye sorular soran ve kendisini genel başkan olarak gören bir elin parmaklarından daha fazla kişi varken, gündem epey meşgul olur diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu konudan kimsenin söz dahi etmeyeceğini düşünürsek, Mayıs ayında ancak zikredilmeye başlanan bu kurultay, Temmuz hatta Ağustos ayına kadar sarkar. O da mahkeme falan olmazsa.

Alın size ülkenin 2015 yılının ilk 8 ayının nasıl boşa harcanacağının yol haritası.

Bitti mi? Tabi ki Hayır.

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin de kurultayı var.

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun aday olmayacağının bile söylendiği ve II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın 'Kurtarıcı' olarak sahneye yeniden döneceği hesaplanan bu büyük kurultay da gündemi meşgul edecek.

Tarihleri henüz net değil ancak UBP ile aynı sıralarda olmayacağına göre biri diğerinden önce ya da sonra düğmeye basacağından en az bir iki ay daha 2015 zayiatı yaşarız diye hesaplıyorum.

Alın size yılın ilk 10 ayı seçim ve kurultaylarla heba olacağı şimdiden belli bir 2015 yılı.

O da seçimden sonra hükümet dengeleri bozulmaz, hükümet düşmez ve yeni bir hükümetin kurulması ya da erken genel seçime kadar giden başka bir süreç yaratılmazsa.

2015 şimdiden bitti.

O yüzden temennilerimiz 2016 yılı için olmalı bundan sonra bence, 2015'in ne olacağı belli çünkü.

Bari 2016 yılı hepimize hayırlı olur inşallah.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları