Ekonomiyi benim bile anlamamı sağladılar ya...

Yayın Tarihi: 11/01/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

İktisat Bank'ın Finansal Hizmetler Grubu Ekonomi Zirvesi'ne davet ettiklerinde, Ahmet Karavelioğlu ve Mete Özmerter'i kırmamak adına gittim, ancak içimden, "Cebimdeki parayı bile idare edemeyecek derecede kıt olan ekonomi bilgimle gidip, anlamadığım bir sürü şey dinlemeye çalışacağım. Eşek gidip eşek geleceğim" diyerek gittim ve salona yerleştim.

İnanmayacaksınız ama günün sonunda benim gibi biri bile ekonominin temel unsurlarını anlamış, mantığını sökmüş, dünyadaki piyasaların nasıl çalıştığını yüzeysel olarak da olsa kavramış ve döviz hareketlerinin nedenlerini az çok idrak etmiş biri olarak ayrıldım.

Birbirinden ilginç ve daha önce göz kapaklarıma hakim olamadığım ekonomi ile ilgili seminerlerden çok farklı sunumlar geldi peş peşe.

Son derece dinamik, esprili, benim gibi birisinin bile anlayabileceği bir dile indirgenmiş sunumlar sayesindeartık ekonomi bilgisi fukarası olmadığımı buradan ilan edebilirim.

Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter'in sınırsız enerjisi ile başlattığı sunum süreci, Genel Müdür Dr .Ahmet Karavelioğlu ve İktisat Faktoring Genel Müdürü Orhun Sungurtekin tarafından devam ettirildi.

Amirlerinden, gelecek vadettiğini öğrendiğim, çok genç bir Kıbrıslı Türk olan Emre Değirmencioğlu'nun sunumu müthişti. Ekonomi ve dünya piyasaları ile ilgili sıkıcı bir sunum değil, bilgilendirici bir Stand-Up gösterisi izliyordum sanki.

Genç kardeşimden çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. İktisat Bankası'nın bu gibi gençleri sahiplendiğini görmek güzel.

Bu arada çok sayıda genç personelin de bulunduğunu gördüğüm İktisat Bankası'nda yaş ortalamasının 34 olduğun öğrendik. Geçen yıla oranla bir yıl daha gençleşmişler.

Gençleşirken de büyüymüşler, büyürken de, yenileniyorlar.

Son sunumu ise , ben hariç hemen herkes tarafından televizyonların ekonomi programlarının müdavim konuğu olarak bilinen ve beni çok etkileyen Ekonomist ve Stratejist Fatih Keresteci.

Bu FED denen menem şeyin ne olduğunu bile öğrendim adamın sunumu sayesinde. Günlük hayatımızda ekonomi ile bağdaştıramadığımız bazı unsurların aslında birbirine bağlı olarak ekonomiyi nasıl etkilediklerini ve günlük hayatımıza nasıl yansıdıklarını net bir şekilde öğrendim. Öğrenmekle kalmayıp anladım.

Evet evet. Ben bile anladım.

Zaten benim ekonomiyi anlamama nedne olabilmişlerse, bu bankada ve bu insanlarda iş var demektir.

Herkese iyi pazarlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları