Sertoğlu'nun yapacağı gazete haliyle sert olur

Yayın Tarihi: 04/02/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bu haftaki Konuk Genel Yayın Yönetmenimiz Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu idi. Tanıyanlar bilir, lafını esirgemez, ucu nereye dokunacağını düşünüp tartmasına karşını doğru bildiğini de söylemekten çekinmeyen birisidir.

Sabah kahvesini birlikte içtikten sonra toplantıya geçtik.

Hazırlıklıydı.

Hemen konuya girdi.

Bu tek liste işi ne oldu? Diye de sordu.

Haber belirlenmişti. Neyi işleyeceğimiz, neyi konuşacağımız ve hangi konuyu gündem yapacağımızı belirlemişti.

Hemen Mehmet Vatan ile Eniz Orakçıoğlu kendi hazırlamayı planladıkları haberleri bir kenara atarak, hazırlıklara başladılar. Birisi tüm siyasi partilerin halka verdikleri sözleri içeren o manifestolarında "Tek seçim bölgesi" vaatlerinin yer aldığı bölümleri bulup çıkardılar.

Diğeri ise Siyasi partilerin temsilcilerini arayarak, Sertoğlu'nun "Ne oldu bizim Tek liste meselesi" sorusunu yönelttiler.

Aldıkları yanıtları Hasan Sertoğlu'nun tahmin ettiği gibiydi.

Koskocaman bir hiç.

"Kem küm, Biz aslında buna tartarız amma.." diyerek başlayan yanıtlar ve "seçim ve Halkoylaması Yasası'nı değiştirmek üzere kurulan komitenin bu yasanın en can alıcı kısmı olan KKTC Milletvekilliği ya da KKTC'nin tek seçim bölgesi haline gelmesi kısmı eriyip yok olmuş sanki.

Aklıma Anayasa Değişikliği referandumu fiyaskosu geldi.

Halkın takdir ettiği bir sürü değişiklikle halkın karşısına bir basın toplantısı ile çıkan Meclis, daha sonra sırf Mecliste oybirliğini sağlayabilmek için Anayasa değişiklik paketini kırkıp kırpıp yıldız yaptıkları için halkın tepkisini aldıklarını hatırladım.

Bana göre Sertoğlu haklı ve eğer bundan sonraki Genel Seçimlere tek liste ile gidilmemesi durumunda, halkın bir başka türlü tepkisi gündeme gelebilecek.

Bu halktan her şey beklenir çünkü, Meclisin oybirliği ile kabul ettiği anayasa değişikliğini reddeden onlar değil miydi.

Bence Meclisteki arkadaşlar hemen harekete geçmeli ve bu tek liste işini hemen gündeme alıp hayata geçirmeli. Oy birliği olmaması için neden yok çünkü Mecliste temsil edilen tüm siyasi partilerin seçim bildirgelerinde bu sözler verilmiş zaten.

Futbolun patronu Hasan Sertoğlu'nun imza koyduğu gazetedeki yazımı bir futbol analojisi ile bitireyim bari.

Vekillerimiz halı sahada top oynamaya alışmış, her maçı da kazanıyorlar, bu nedenledir ki, FIFA standartlarında büyük sahada top oynayacakları maçı kaybedecekleri korkusuyla bu yasayı da geçirmezler.

Teşekkürler Hasan Sertoğlu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları