Ne verirsek onu alacaksınız

Yayın Tarihi: 14/03/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı'nın açıklaması, Futbol Federasyonu meselesinin skandal olarak nitelendirdiğimiz bir ortamda daha büyük bir skandaldır bence.

Bakın beyefendi ne diyor;

"Devlet hastanelerimiz tamam değil 'hastane kuralım', devlet okulları tamam değil, 'yeni okullar kuralım' derken bu anlayışla elde avuçta bir şey kalmayacağının hala anlaşılmadı"

Bakın Sayın Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı'nın ifadelerini anlayabileceğiniz dile çevireyim de iyice anlaşılsın.

"iyi kötü idare edeceksiniz. Biz size ne verirsek onu alacaksınız. Daha iyisini, daha kalitelisini, daha çağdaşını talep etme hakkınız yok. Biz de hizmetlerimizi iyileştirmeyeceğiz. Daha iyi hastanede tedavi olamaz, daha iyi okullarda çocuklarınızı okutamaz, daha iyi otobüslerde seyahat edemezsiniz. Çünkü ya devlet yapacak ya da devletin koruduğu bizler bu hizmetleri vereceğiz. Beğenirseniz"

Böyle diyor.

Daha önce de Kar İş aynı tartışma üzerinde şuna benzer ifadeler ortaya koymuştu.

"üniversitelere otobüs izni vereceğine bana para versin otobüslerimi yenileyeyim öğrencileri taşıyıp, parama para katayım"

Bu mantalite sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde var.

Birisi dört dörtlük hastane açacak, onu organ kaçakçısı diye suçlayıp, olmadık eziyeti yapmaya çalışacaksınız.

Birisi özel okul açacak, devletin öğretmenleri grev yapacak.

Birileri kendi üniversite öğrencilerini taşımak için otobüs ithal edecek, onun için ise devlete baskı yapılıp bunların gümrükten çekilmesi engellenecek.

Sorarım KTEZO Başkanı'na Odanıza bağlı otobüs işletmecilerinin otobüslerinin ve şoförlerinin trafikteki hallerinden haberiniz var mı?

Eminim yoktur. Konuyu incelememiştir bile. Demeç vermek için bir fırsat doğduğu için demeç vermiştir.

Ve Kıbrıs Türk halkına "Ben size ne verirsem onu alacaksınız. Daha iyisini istemeye hakkınız yok. Çünkü bu köşeyi ben tuttum. İyi kötü bana mahkumsunuz" diyor.

Vallahi çok net söyleyeyim, dün sabah Atatürk Stadı ışıklarında yanımdan arabamın aynasını çarparak kırıp geçen ve önümde zig zag çizerek trafiği alt üst eden sözde toplu taşıma minibüsünü gördükten ve ışıklarına yanına yanaşıp, yanımdan geçerken bana çarptığının farkında mısın? Diye sorduğumda, "Sadece yüzüme bakıp pis pis gülen bir minibüs şoförü ile muhatap olduktan sonra, bütün T izinlerini iptal edilip yeniden kriterlere göre dağıtılması ve her yıl yenilenmesi taraftarı oluverdim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları