Sağol Ali Bizden

Yayın Tarihi: 18/03/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Sevgili Ali Bizden'e Konuk Genel Yayın Yönetmeni olarak koltuğumu devretmeye hazırlandığım dün sabah saatlerinde herhangi bir tedirginliğim yoktu.

Saat 9.30 sularında "Limuzin arıza yaptı kendi imkanlarımla geliyorum" diye attığı tweeti görünce, günün eğlenceli geçeceğini düşündüm ama yine endişeye yer yoktu duygularım arasında.

Saat 10.00 sularında bilindik muzip gülümsemesi, bir türlü gözlerimin alışamadığı ve hangi muzip nedenle bıraktığını henüz öğrenemediğimiz, bıyıkları ile beraber gazeteye geldi.

Konuk Genel Yayın Yönetmeni olarak Kıbrıs Postası'nda bulunmasını 23 Nisan'da çocukların siyasilerin koltuklarını işgal etmesine benzeten ve bu durumun sembolik olduğunu söylerken bir yanda ciddi ciddi icraata başladı.

İlk icraat olarak Twitter üzerinden beni görevden aldığını ve Kıbrıs Postası yönetimine filli olarak el koyduğunu dosta düşmana deklare eden paylaşımını yaptı ve sabah haber toplantısına başladı.

Tabi ufak ufak telaşlanmaya başladım. Daha bismillah ilk adımda bunu yapan nasıl bir gazete çıkaracaktı. Bir yanda sembolik diyerek gülümseyen ama diğer taraftan ciddi ciddi koltuğu devralan bir Konuğumuz vardı.

Önce tanımadığı arkadaşlarımızla tanıştı, sonra da onlara birer maaş ikramiye ödeneceğini müjdeledi.

Adam gerçekten yönetimi ele geçirmiş, birer maaş ikramiye açılımı ile anında haber merkezindekilerini de ele geçirmiş oldu.

Evet gazete gerçekten kontrolden çıkmıştı.

Sembolik falan da değildi.

Ali Bizden Gazeteyi gerçek anlamıyla devralmıştı. Yapacak bir şey kalmadı.

Gün boyunca, yine tevazu maskesi ardına gizlenerek, fikirler sundu, haberler hazırlattı.

Koltuk artık gitmiş. Ufak ufak "Bu Ali yarın da gelir mi?" düşüncesi içimi kemirmeye başlamıştı.

Birinci sayfa toplantısında yine dilediğini yaptı. Ben öneri yapmaya kalkınca da "Seni sabah görevden almamış mıydım. Sen buralarda hala niye dolanıyorsun" der gibi baktı ve önerimi de reddetti.

İçimden "tamam, konuk moltuk derken, Ali Bizden'e koltuğu kaptırdık" derken, manşeti attı. Birinci sayfayı hazırladı bitirdi.

Şaka bir yana Ali Bizden ile gerçekten keyifli bir gün geçirdim. Çünkü o çalıştı ben ise keyif yaptım.

Sağol Ali Bizden.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları