Haber Toplantısı mı Konferans mı?

Yayın Tarihi: 25/03/15 07:45
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Konuk Genel Yayın Yönetmeni uygulamamız devam ediyor ve koltuğumu 24 saatliğine devrettiğim isim Günay Çerkez oldu.

KKTC'de iş yapmanın ne kadar olduğunu defalarca ağzından dinlediğim başarılı işadamının, KKTC Gazetecilik mesleğini icra etmenin ne kadar zor olduğunu göstermek için davet ettik kendisini.

Sanırım KKTC'de zor olan şeyler listesine gazetecilik mesleğini de eklemiştir bizimle geçirdiği günü ardından.

Sayın Çerkez hazırlıklı gelmişti.

Birçok konuyu, hangi açıdan irdelememizi istediğini, haber toplantısına katılanlara yetecek kadar sayıda çoğalttığı evraklarla katıldı.

Her konuyu tek tek açıklayarak, arka planda olup biteni anlattı. Dünyadaki örneklerini açıkladı ve bilgiyle dolu bir şekilde arkadaşlarımızı görevlendirdi.

Günay Çerkez ile geçirdiğimiz haber toplantıları birer Reel Ekonomi Konferansı gibiydi. Ülke ekonomilerini vazgeçilmezi konumundaki iş insanlarının bakış açılarını, devlet ile olan ilişkilerini ve dünya iş insanlarının nasıl çalıştığı, önlerinin nasıl açıldığını öğrendik.

Öğrendik diyorum çünkü Günay Çerkez ile geçirdiğimiz gün gerçekten öğreticiydi.

Günay Çerkez hazırlıklı geldi dedik ya. Gerçekten hazırlıklıydı.

Ne istediğini biliyor, nasıl bir gazeteye imza atmak niyetinde olduğunu belli ederek Kıbrıs postası Gazetesi'ne ulaştı dün sabah.

Konuları serdi, alternatifleri aktardı.

Gerçekten birçok arı kovanına elimizi sokmamıza neden oldu.

Hellim meselesinin hangi noktada olduğunu sordu, biz sorusunu ilettik ortaya çıkan manzara gerçekten bomba gibi oldu.

"Hellim Seferberliği" yerine karmaşa ve kriz bulduk önümüzde.

"E-Devlet" elimizi oraya soktuk haber tamamlanmadı ancak önümüzdeki günlerde Çerkez'in yönlendirmesiyle bir arı kovanı ile orada karşılaşacağımızdan eminiz.

Neticede güzel ve dolu dolu bir gazete hazırladık birlikte Günay Çerkez ile

Gün boyu telefonu susmadığı ve sürekli personeline kendi işiyle talimatlar verdiği, zamanla yarıştığını gözlemlediğimiz için o yoğun temposu arasında bize zaman ayırmasının ne demek olduğunu anladık ve bu konuda ona müteşekküiriz.

Teşekkürler Günay Çerkez.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları