Eğitim vermek mi kelle almak mı?

Yayın Tarihi: 26/03/15 08:44
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

KKTC Anayasası'nın 59'uncu maddesinde "Kimse, öğrenim ve eğitim hakkından yoksun bırakılamaz" diye açık bir ibare vardır.

Anayasa'nın bu maddesini şöyle tersten okuyup "Kimsenin öğrenim ve eğitim hakkı elinden alınamaz" diye bir sonuca da ulaşabiliriz.

Bir süreden beridir, Şht Ertuğrul İlkokulu'ndaki grevi uzaktan izledim. Merakım da gittiğim devlet dairelerinde veya işyerlerinde özellikle son zamanlarda çocukların bekleştiğini gördüğüm için depreşti sanırım. Sorduğumda "grev var okul yok" yanıtı ile karılaşınca olayı biraz kaşımak gerektiğini düşündüm.

Neden grev yapıyor KTÖS bu okulda diye sormak lazım geldi tabi ki ilk etapta.

Sorduk öğrendik:

Söz konusu okuldaki 47 tane öğretmenden 13 tanesi ile sorun var. Okul müdürünün belirlemiş olduğu ders programı pek uygun gelmesi şikayet konusu. Ayrıca okul müdürünün öğretmenlerle bir iletişim eksikliğinden söz edilmiş ve şikayet konusu, sonrada grev nedeni olarak karşımıza çıkmış.

Bu sorun KTÖS düzeyinde tartışıldığı ve bu sorunların düzeltilmesi için Bakanlık düzeyinde bir girişim başlatıldığını öğrendim.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da pratik yöntemlerle okulda yaşanan bu sıkıntıları hemen masaya yatırıp, taraflarla birkaç kez bir araya geldiğini de öğrenmiş olduk bu vesile ile.

Bakan'ın da katılımıyla, hem ilgili sendika başkan ve üyeleri, hem okul idaresi hem de mağdur olan öğrenci velilerinin hazır bulundukları bir dizi toplantılar yapılmış, bu toplantılarda sorunların tek tek ele alınıp, öncelikle programın değiştirildiği, ardından da "iletişim eksikliği" olan müdürden de ayda bir toplantı yapılacağına ve bu toplantılara da Bakanlık denetmenlerinin katılıp rapor hazırlayacağına varıncaya kadar anlaşmalar yapıldığını da öğrendim.

Herkesin memnun ayrıldığı toplantıdan sonra insan grevin kalkacağı ve minik yavruların beyinlerine yeniden bilgi enjekte edilmeye başlanacağını düşünür değil mi?

Bu noktada, greve sebebiyet veren ders programındaki düzenlemelerin ve "iletişim eksikliği" bulunan müdürün iletişim sorununun da denetim altına alındığı bir ortamda, artık sıranın, öğrencilerimizin anayasal hakkı olan eğitim haklarını onlara geri iade etmek olması gerekmez mi?

Ama ne yapmış KTÖS? "Bakanlığımızın ve sendikamızın iyi niyetli çalışma ortaya koyarak, okuldaki çalışma ortamını olumlu bir havaya döndürecek düzenlemeler gerçekleştirmiştir" şeklinde başlayan bir yazı göndermiş ancak yazının sonunda da okul müdürünün görevinden uzaklaştırılmaması halinde grevlerin devam edeceğini eklemiş.

İşin Türkçesi o mektupla anlaşıldı. Meğer sendikanın sorunu ne ders programı, ne de Müdür ile yapılacak toplantılar. Müdürün kellesini almak.

Başka bir ifadeyle üzüm yemek değil, bağcı dövmek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları