Gençlik yok oluyormuş...

Yayın Tarihi: 28/03/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması için oluşturulun ve basın Özel Ödülü vermekle görevlendirilen jüriye görevlendirildim.

Cuma günü gazetede bin bir dertle uğraşmak yerine gidip biraz müzik dinlemek fikri cazip gelmişti ilk başta ancak "Lise talebelerinin yapacağı müzikten ne olur" diye düşünerek Atatürk spor Salonu'na gittiğim için an itibarıyla kendimden utanıyorum.

"Gençlik yok oluyor" diyenlere en güzel yanıtı Kıbrıslı Türk gençler sahneden verdi dün.

Muhteşem bir konser izledim.

Saat 10'dan saat 14'e kadar hiç kıpırdamadan gençlerin performanslarını izledim. Herhangi bir şeyi kaçırmamak için ne tuvalete gittim ne de sigara molası verdim.

Gençler profesyonel müzisyenlere taş çıkartacak ve onları hiçbir şekilde aratmayacak birer performans sergilediler.

O davul ritimleri ile atakları, bas riffleri, gitar soloları ve grup bütünlüğü ile sahne hakimiyetleri izlemeye ve dinlemeye değerdi doğrusu.

Hele hele yaşları gereği sesleri henüz yerleşmemiş ergenlik çağındaki çocukların gırtlaklarından çıkan sesler, sesleri oturunca neler kadir olacaklarının işareti oldu.

Düşünüyorum da biz o yaşlardayken, kasetten dinleye dinleye çıkarıp öğrendiğimiz şarkılar, bir müzik aleti elde etmek için çektiğimiz çileler ve birilerine bir şeyler öğretmesi için yakarışlarımız ile şimdiki çocukların internet ve akıllı telefonları kullanarak diledikleri ancak diledikleri parçayı dinleyebilme ve yine internet üzerinde bulunan binlerce videodan dilediklerini diledikleri anda diledikleri yerde izleyip öğrenebiliyorlar.

Yani bu kadar başarılı olmalarına şaşmamak lazım. Bütün bu olanaklara sahneden fışkıran yetenek de eklenince, müthiş bir neslin bizlerle buluşmaya hazırlandığını söyleyebilirim.

Çok keyif aldım. Çok etkilendim.

Kendi çocuklarım ve bu ülkenin gençleri ile çocukları adına mutlu oldum.

Bu organizasyonu yapan ve bu genç yeteneklere platform veren Telsim'e teşekkürler.

Gençlik yok olmuyor efendiler, gençlik geliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları