Sağ'ın Yorganı

Yayın Tarihi: 16/04/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu ile BRT yayınlanan Basın Odası'nda birlikte olduk geçtiğimiz akşam.

Eroğlu'nun en iyi televizyon performanslarından birine birebir şahit olduk hep birlikte. Son derece keyifli geçen programın bu hale gelmesinde sanırım Eroğlu'nun keyfinin yerinde olmasının etkisi büyüktü.

Seçime birkaç gün kala bir adayla TV'de iseniz ve keyfi de yerinde ise bunun tek anlamı var, seçim sonucunun lehinde sonuçlanacağı ile ilgili adayın tespiti. Agresifleşmedi, kendisini zorlayan sorulara karşı sinirlenip saldırıya geçmedi, sürekli gülümsedi, sürekli rahat bir tavırla sorulara yanıt verdi, sorulara yanıt verirken de mesajlarını da aralara sıkıştırdı.

Bir de sürpriz yapıp mal varlığını canlı yayında açıklayınca sosyal medya çılgına döndü.

Dikkatimi çeken bir başka unsur ise gerek UBP'de gerekse de DP'de kendisine kırgın bireylerin var olduğunu gizlemeden saklamadan canlı yayında söyledi.

Zaten bu kırgın bireyler olmasa Eroğlu'nun ilk turdan seçimi kazanması hiçten bile değil. Düşünün sağ kesimin toplam oyu yüzde 60'ların üzerinde olduğu bir ülkede sağın tek adayı konumundaki Eroğlu'nun bu oyları alması ve ilk turdan kazanmak için gereken yüzde 50 barajını aşması son derece kolaydı. Eroğlu'nun oylarının şu an yüzde 40'lar seviyesinde olması da bundandır.

Gerçi içimdeki hisler bana, ömrü boyunca sağ partilere oy vermiş olan seçmenlerin gün gele sadığa vardıklarında sağduyularının galip geleceği ve geleneksel olarak kullandıkları oyu yeniden tekrarlayıp, "Eroğlu için değil sağın birliği ve dirliği için" ya da "KKTC için, ya da mücadelenin hatırına" dürtüsüyle oylarını Sağın adayı Eroğlu'na vereceklerini söylüyor bana. Sağ seçmeni biraz tanıyan birisi olarak bu insanların tepkilerini yüksek sesle haykırdıklarını bilirim, daha önce de gördüm. Ama iş "dava" dedikleri ve bizim belki de hiçbir zaman tam olarak algılamayacağımız olguya gelince ihanet etmediklerini, edemediklerini defalarca gördüm.

Özellikle UBP seçmeni pireye kızıp da yorganı yakacağı tehdidini yapar ama sonunda da tam kibriti çakacakken vazgeçer ve yorgan iğnesini eline alıp en temiz çarşafla birkaç aydır yakmayı planladığı yorganı güzelce kaplayıp, kışı geçirme düşüncesine girer.

Çünkü uzun kış gecelerinde üzerine örtüp ısınabileceği yorganın UBP ve DP, ya da başka bir ifadeyle sağın yorganı olduğunu bilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları