Namsoy ve Hulusioğlu'ndan Eroğlu'na büyük kıyak

Yayın Tarihi: 17/04/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu'nun seçime 48 saat kala desteklerini Kudret Özersay'a açıklayınca aslında beklenen ama bir türlü kimsenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin olamadığı şey gerçekleşmiş oldu.

Zaten yapacak pek bir işim yoktu dolayısıyla çıkıp Lapta'ya doğru gideyim deniz kenarında bir kahve içeyim, onu yaparken de havayı bir koklayım dedim.

Öyle de yaptım.

Haber siteleri konuyu pompalarken ben Lapta'ya doğru hareket halindeydim.

Bir iki kilit UBP'li yi arayıp nerelerde bekleştiklerini öğrendikten sonra oraya vardım. Birde ne göreyim ki Lapta'lı UBP'liler ciddi bir şekilde hırs yapmışlar ve yıllardır destekledikleri Fuat Namsoy'un bu hareketini içlerine sindiremediklerini çok yüksek sesle ifade ettiler.

Bir başka ifadeyle heyecansız geçtiğini söylediğimiz seçim Namsoy'un hareketi ile heyecan kazanmış oldu.

UBP'liler özellikle Lapta ve Çatalköy'de kenetlenmiş, son 48 saati hiç uyumadan Derviş Eroğlu için çalışacaklarına dair yeminler içtiler. Kulağımla duymasam inanmam ama Kudret Özersay'a yapılan destek açıklaması tam anlamıyla ters tepti.

Namsoy'un kendi seçmenleri, Fuat Namsoy'un dilemesi halinde Derviş Eroğlu'na oy vermek zorunda olmadığını, ama bunu sessiz ve sedasız bir şekilde yapması durumunda kimsenin ona tepki göstermeyeceğini ifade ettiler ancak bu hareketinin hiç şık olmadığını ve bunun siyasi bir bedeli olacağını aktardılar. Anlayacağınız Fuat Namsoy'un uzunca bir dönemdir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmasını sağlayanlar bizzat bana Namsoy'a olan tepkilerini ilettiler.

Yani bu hareket UBP'lileri hareketlendirmekten ve hırslandırmaktan başka hiç bir işe yaramadı ve Eroğlu'na büyük bir de kıyak oldu.

Siyaset işe bu şekilde bir şey.

1 + 1'in hiçbir zaman 2 etmediğini bildiğimiz siyaset, 2 – 1'in bazen 5 edebileceğini de bize göstermiş oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları