İlaç niyetine bir kitap, ya da her neyse...

Yayın Tarihi: 19/04/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Normalde sıkıya girdiğimde yazmayıveririm olur biter.

Köşemin bulunduğu sayfaya girmek üzere hazırlanmış bir sürü haber vardır.

Bugün seçim olduğu içn ve haber merkezi haliyle yarın alarmda olacağından, dün için biraz dinlenme ve güç toplama olanağı verdik arkadaşlara.

Diğer taraftan da seçimle ilgili haberlerin ve reklamların yoğun olduğu bir dönemden sonra, o yasak bu yasak olan bir günün gazetesini hazırlamak üzere işe koyulan yazı işleri kadromuz, "Rasıh Bey sakın ha yazı yazmazlık etmeyin. Bugün dardayız" diye karşıma dikilince, apışıp kaldım doğrusu.

Ne yazılır ki bugünde?

Herhangi bir adaya sataşmak olmaz. Herhangi birini övmek hiç olmaz.

Seçim tahmini yapmak, hepten haram.

Seçimle sonucu ile ilgili öngörü yapmak, Yüksek Seçim Kurulu'na "gel bizi içeri sok, ya da gazetelerimizi toplat" davetiyesi gönderir gibi bir şey olur.

Ne yazılır ne yazılır?

Çiçekten böcekten yazarsan, bu sefer okuyucu, "Bunun Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gideceğimiz günde yazdığı saçmalığa bak" der eleştirir.

Ne yazılır, ne yazılır?

Hah buldum!

Dün değerli dostlarım Ali Bizden ile Senih Çavuşoğlu geldi ziyaretime. İkisinin değerli dostumuz Ümit İnatcı ile birlikte hazırladıkları "Bize Atak Adam Lazım" adlı çalışmalarını getirip, imzalayıp takdim ettiler. Tabi, Selfieler çekildi, sosyal medyada paylaşıldı vs. vs.

Son derece ilginç ve önemli bir eser bence. Necati Özkan'dan, Fazi Kaymak'a; Dr. Fazıl Küçük'ten, Ziya Rızkı'ya, Arif Hasan Tahsin'den Özker Özgür'e Naci Talat Usar'dan, ismini seçim yasaklarına girer diye burada zikretmek çekindiğim birkaç kişiye daha kadar Kıbrıs Türk siyasi tarihinin aktif figürlerinin, son derece yaratıcı ve farklı bir şekilde tarihe not edildiği, görsel açıdan son derece zengin bir kitap.

Kitap da denmez aslında kitap dediğin kitapçılarda satılır, bu üç deli adam, "Kusura bakmasınlar ama öyle) kitabı eczanede satmaya karar vermişler ve İlaç ve Eczacılık Dairesi'nden ve Eczacılar Birliği'nden izin alarak kitabı eczanelerde satıyorlar.

Akıl alır gibi değil.

Yarattıkları facebook sayfasında da kitabın reçetesiz olarak satıldığı "yetkili eczaneleri" sıralamışlar. Geliri de çocuklar yararına bir hayır kurumuna bağışlanıyormuş.

Baştan sona siyasi tarihimizin önemli isimlerinin illüstrasyonları ve onlara uygun gülümseten taşlamaları ile bir çırpıda okuyup bitirdikten sonra tekrar tekrar bakıp okumak isteyeceğiniz bir kitap.

Bak yine kitap diyorum. Ama Eczanede satılıyor. Ne bileyim işe.

Gidin alın okuyun, bakın, isterseniz yemekten sonra tok karnına, dilerseniz sabah ilk iş aç karnına, üç defa günde, ya da 8 saatte bir kullanın. Yüzünüze bir gülümseme getirecektir. Gülümseyen insan sağlıklı ve mutlu insan değil mi?

Ha şimdi anladım neden eczanelerde satıldığını...

İlaç niyetine...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları