Size ne oluyor? Siz kimsiniz? Ne istiyorsunuz? Neyin peşindesiniz?

Yayın Tarihi: 29/04/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Çok affedersiniz ama bu işin cılkı çıktı. Başka şekilde de ifade edebilirdim Cılk yerine başka bir kelime kullanarak ama yazılı terbiyem müsait değil.

Türkiye Cumhurbaşkanı bilinen uslubu ile bir uyarı ateşi açtı, Cumhurbaşkanı Akıncı'da usta birkaç manevra ile kendini ifade edip bir süreliğine gerilen ortamı yumuşatmayı becerdi. Ortalık sütliman oldu, telefon konuşması gülüşmelerle geçti ve ilk ziyaret konusunda sözleşerek iki lider işi tatlıya değilse bile, daha az acımtırak bir noktaya getirmeyi başardı.

Paylaşılacak bir koz varsa da yüz yüze gelince iki Cumhurbaşkanı bu kozlarını paylaşır.

Size ne oluyor?

Ne kadar çok Türkiye ile Akıncı'nın kavga etmesinin isteyenler varmış ortalıkta onu görünce şaşırdım doğrusu. Sanki KKTC Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhurbaşkanı ile gerilince hepimiz ihya olacakmışız gibi bir hava estiriliyor. Sanki kimse ülke gerçeklerimizin farkında değilmiş gibi davranıyor.

Sosyal medyadaki kasırga Katrina Kasırgasını geride bıraktı.

Gerek KKTC'de gerekse de Türkiye'deki aklı selim sahibi insanlar, ki Akıncı bunlardan biri olduğunu gösterdi, bu krizin büyümemesi gerektiği kanaatine varmışlar ki, gerek Arınç, gerekse de diğer yetkililer ortamı yumuşattı.

Diğer taraftan gerek bizden gerekse de Türkiye'den bu krizi kaşıyarak büyütmek isteyenler türedi.

Öğretmenler Sendikası Başkanı Şener Elcil "Ne paranı ne de Memurunu" istemiyoruz lafını patlatırken, Türkiye'den Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu ise "Akıncı gitsin Rum tarafında yaşasın"

Bunlar sadece iki örnek. Çok var daha.

Hooop Sosyal medya yine karıştı.

Küfrün, gazın bini bir para.

Ne gerek var bunlara şimdi.

Yemin ederim aklım ermemeye başladı.

Bu ülke kiminle nereye gidiyor diye kara kara düşünmeye başladım.

Endişeliyim.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ilgili endişem yok.

Akıllı adamdır ne yaptığını bilir.

Endişem, seçmenleri arasında bulunan küçük bir azınlığın yaratacağı zarar ve Akıncı'nın onlara kendini borçlu hissederek, atacağı ya da atamayacağı adımlardır.

Endişem Türkiye'deki bazı yetkili ya da yetkisizlerin sarf edeceği abuk subuk sözlerin Cumhurbaşkanı Akıncı'yı karşılık vermek zorunda bırakmasıdır.

Endişem bu şekilde medya üzerinden bire bin katılarak yapılacak tartışmalar hem KKTC Cumhurbaşkanlığı Makamı'na, hem Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya, hem de Türkiye KKTC ilişkilerine vereceği zararın büyümesidir.

Hem Akıncı'ya oy veren, hem de vermeyenlere; aynı şekilde burayı bilmeyen, hassasiyetleri anlamayanlara soruyorum buradan.

TC Cumhurbaşkanı bir laf etmiş. KKTC Cumhurbaşkanı da yanıt vermiş.

Sonra ikisi telefonla konuşarak olayı en azından şimdilik tatlıya bağlamışlar.

Size ne oluyor? Siz kimsiniz? Ne istiyorsunuz? Neyin peşindesiniz?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları