Kimse yenilikten, değişimden ve gençleşmeden bahsetmesin bir süre.

Yayın Tarihi: 04/05/15 07:37
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Bu koltuk ne tatlı şeymiş ya rabbim.

Kimse koltuğunu bırakmak istemiyor. Bırakanlar da yeniden poposunu o kutsal yere yeniden nasıl koyar kavgası içinde sürekli.

Yenilenme ve gençleşme furyası var ya şimdi.

Partiler kendilerini yenileyeceklerini söylüyorlar.

II Cumhurbaşkanı Talat, değişimin öncüsü olmak için CTP'nin başına geçmeye hazırlanıyor. Bu yeni bir vaka değil. Bir süreden beridir bu hareketi herkes gibi biz de bekliyorduk. Son Cumhurbaşkanlığı seçimindeki başarısızlık sadece süreci hızlandırdı biraz.

Birlikte neler olup bittiğini göreceğiz.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın devir teslim töreninde okunan biyografisini dinlerken, aslında gençleşmeyi yıllar önce başardığımızı sonra da bunun nasıl yapılacağınızı unuttuğumuzu fark ettim.

Akıncı 20'li yaşlarının sonunda Kurucu Meclis'te hemen akabinde de 30'una varmadan da Lefkoşa Belediye Başkanı olmuş. Genç mi genç.

Naci Talat 40'lı yaşlarında hayata çok erken veda etmiş bir siyasetçimiz. 45'ine gelinceye kadar siyasette efsane olmuş olan Naci Talat demek ki siyaseten önemli noktalara 20'li yaşlarda gelmiş ki bu kısacık ömrüne siyaseten çok şey sığdırabilmiş.

CTP'de bugün 40'lı yaşlarda "genç kuşak" denilen siyasetçilere hala daha "çocuk muamelesi" çekilip, "haddinizi bilin" dendiğinden bir yere varmaları imkansız gibi duruyor.

Ulusal Birlik Partisi'ne bakıyorsunuz. Orası daha fena. Kimse yerinden kıpırdamak niyetinde değil.

Geçtiğimiz hafta yapılan Grup Toplantısı'nda bütün ilçe Başkanları istifa etmek konusunda mutabakata varmışlar bir isim hariç.

Kim mi? Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu. Tek ayak üstünde "ben istifa etmem" diye direnmiş hatta yakınlarına UBP Genel Başkanlığı'nda gözü olduğunu bile söylemiş.

Gençlik ayrı bir şey siyasette sorumluluklarını yerine getirip başarı sağlamak da lazım.

Bakıyorum Sucuoğlu'nun karnesine. Kırıklarla dolu.

Partinizin Lefkoşa İçle Başkanı olacaksınız, sizi oraya atayan Genel Başkanı'nız da Lefkoşa'dan sizinle aynı listede, hem de birinci sırada. O milletvekili seçilemeyecek ama siz seçileceksiniz.

Ben olsa o Mazbatayı alamaya bile utanırım. Sonra gelecek Belediye seçimleri sonra da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yine bir hava kesmeyeceksiniz.

Sizden Özkan Yorgancıoğlu olgunluğu ve adamlığı beklenirken, partiye genel Başkan olmak isteyeceksiniz.

Üstüne üstlük partiniz yenilenme ve değişimden bahsetmeye çalışırken.

Bir genç çıkıyor, seçimlerde herkesi karma yapmaya ya da oy kullanmamaya davet ediyor. Siyasetçilere karneler çıkarıp siyasi istikrarsızlıkla, transfer olmakla ve halka yalan söylemekle suçluyor.

Sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup, transferin alasının yanı sıra, bir yıl önce yerden yere vurduğu adamlarla siyasi destek için kol kola yürüyor. Aniden oy almak için daha önce tuh kaka dediğiniz adamlar, muteber ve mubah olabiliyor.

Bana kimse yenilikten, değişimden ve gençleşmeden bahsetmesin bir süre. Bunları değişik, yeni veya genç birisi söylemediği sürece itibar etmeyeceğim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları