Söz artık ilahi adalette...

Yayın Tarihi: 11/05/15 07:58
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Darbe komutanı ve ihtilal sonrası Türkiye'nin otomatik Cumhurbaşkanı Kenan Evren, hakkında çıkan müebbet hapis kararı Yargıtay tarafından onanmadan ve rütbeleri sökülüp Er rütbesine indirilmeden vefat etti önceki gece.

Yani dünyevi mahkeme artık yetkisiz; onu ilahi mahkeme yargılayacak.

Oralarda pek bürokrasi yoktur. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu falan da yoktur. Avukat yoktur. Savcı yoktur, dosya yoktur, duruşma yoktur, temyiz ise hiç yoktur.

Söylenene göre bir ince sırat köprüsü vardır. Oradan geçtin geçtin, geçemedin ceza otomatik başlıyor.

Evren'i bu köprünün başında karşılayacak çoktur. Öyle 80 sonrası zorla meydanlara toplatılan, gönülsüz ve dipçik korkusu ile "Evren Paşa çok Yaşa" sloganları atan bir kalabalık olmayacak bu kuşkusuz.

Bu insanlar hesap sormak üzere orada hazır bulunuyorlar.

Kimler var kimler.

Gözaltında hayatını kaybeden 171 kişi Sırat köprüsünün başında Cebrail Aleyhiselam'ın arkasına dizilmiş bekliyorlar.

Kimilerinin bıyıkları ağızlarının kenarlarından aşağıya doğru sarkıtılmış, kimileri pos bıyıkları sigaradan sararmış bir şekilde kol kola bekliyorlar gelecek olan zat-ı muhteremi.

Karşılama komitesinin en önünde ise "Bir sağdan bir soldan astık" diyerek faşist darbede bir denge unsuru olduğu anlatmaya çalışan Evren'in idam ettiği 49 kişi var. Beyaz önlükleri üzerlerinde ve ailelerine gönderilen yağlı ipin faturasının sureti ellerinde. Onların en önünde ise bıyıkları yeni terlemiş Ankara Yapı Meslek Lisesi Öğrencisi idam edildiğinde 17 yaşında olmasına rağmen bir günde yaşı büyütülerek 18 yaşında olduğu ilan edilip asılan Erdal Eren var.

Kalabalığın arkasına doğru bakıyoruz.

1980 darbesinden sağ olarak kurtulup, sonra vefat eden ancak 80 sonrası , uzun bir süre elektrikli alet kullanamayan, falakayı bir nimet kabul eden, copun normal bir uygulama olduğunu artık içselleştiren bir kalabalık grup var.

Hepsi Kenan Evren'i karşılamak üzere bekliyorlar.

Dünya'da kan, gözyaşı, işkence, adaletsizlik, acının her türlüsünün yaşandığı ve hatırlandığı bir dönem artık kapandı.

Dünyevi mahkemelerin yetkisi buraya kadarmış.

Artık uhrevi mahkemeler yetkili.

Eminiz adalet yerini bulacaktır.

Döktüğü her damla kan için bir damla kan.

Akıttığı her damla yaş için bir damla yaş.

Çektirdiği her acı için, mukabil karşılığı.

Söz artık ilahi adalette.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları