Bardak taştı Şener Elcil

Yayın Tarihi: 29/05/15 07:41
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Öğretmene hürmetim sonsuzdur. Hala öğretmenlerimi gördüğümde ayağa kalkar, sigara içiyorsam gizli gizli söndürür ve aradan çeyrek asır geçmesine karşın siz diye hitap eder, ellerini öperim.

Öğretmenlik mesleğine derin saygımdan bugüne öğretmen sendikalarının son derece gereksiz işlerine de sesimi çıkarmadım. Ama benim bardağım taştı.

Kimse kusura bakmasın. Eğer öğretmenler hala daha Şener Elcil'in söylediklerinin altına imza atmaya devam edecek ya da sendikalarında ona ses çıkarmayıp, sükut ikrardan gelir misali onun söylem ve eylemlerini kabul edeceklerse öğretmen camiasına farklı bakacağımdan bundan sonra emin olabilirler.

Beyefendi önce gidip Cumhuriyet Meclisi'nin Genel Kurulu'na giriyor. Anayasal suç işliyor. Halkın iradesinin temsil edildiği yere elini kolunu sallaya girip, Meclis çalışmasına engel oluyor. Doğal olarak kendisi ve o gün o suçu işleyen kişiler hakkında dava açılıyor.

Sayın Elcil ne olmasını bekliyordu ki? Suç işleyecek, herkes şerrinden korktuğu için sessiz mi kalacaktı? Bu sefer olmadı ve hakkında dava açıldı.

Buraya kadar bir sıkıntı yok. Hatta ondan sonra yaptığı eylem ile ilgili bir sıkıntım da yok.

Ancak "Bu bina zaten 1974 öncesi Dianellos'un Sigara fabrikası idi ve Dianellos Ailesi'nin malıdır. Aile ile görüştüm ve noterden onaylı bir belge aldım. O binaya giriş çıkışım ile ilgili Dianellos Ailesi'nin izni var, siz kim oluyorsunuz" anlamında ifadeler kullanmak, kusura bakmayın ama bardağı taşırdı.

Hele hele asıl haneye tecavüz eden Sibel Siber'dir demek neyin aklıdır ben anlamış değilim. Siber Siber Meclis Başkanı'dır. Seçilmiştir.

O bina dediği yer Kıbrıs Türk halkının iradesinin vücut bulduğu, maaş aldığı devletin yönetildiği yer değil mi? Göç Yasası dediği yasayı değiştirmesini ümit ettiği yer de orası değil mi?

Bir öğretmene, hele hele bir ilkokul öğretmenine, hele hele ilkokul öğretmenlerinin tümünü temsil ettiğini söyleyen bir sendikanın Genel Sekreteri'ne bu lafların ve bu tür davranışların yakışmadığını söylemek zorundayım.

Elleri öpülesi öğretmenlerimiz kusura bakmasın ama seçtikleri Genel Sekreter halkın tümünün seçtiği Milletvekillerinden daha üstün değil. Çok gürültü yapıyor diye daha güçlü de değil.

Siyasetçilerimiz de kusura bakmasın ama bu sendika korkusu ile ülkeyi yönetmeye çalışacaksanız, hemen koltukları bırakıp gidin, ya da devletin en yüce makamı olan Cumhuriyet Meclisi'ni, binası sırf 1974 öncesi bir sigara fabrikası idi diye Şener Elcil'in onu bu şekilde aşağılamasına göz yumacaksanız, o binada sigara sarmaya başlayın ve Şener Elcil ile takipçileri ile birlikte karşılıklı tüttürün.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları