Yenilenmek lazım!

Yayın Tarihi: 01/07/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ara sıra yenilenmek lazım.

Yenilenirken, eskiden yaptıklarının iyilerini almak, yapamadıkların için daha fazla çalışmak, eksiklik ve hataları olgunlukla kabul edip ders almak ve yeni bir sayfa açarak bu yenilenmeyi yapmak lazım.

Yenilenirken, değişimden korkmamak, tutucu olmamak ama prensiplerde muhafazakar olmak lazım.

Koskoca Rönesans hareketi bir yenilenme, ya da tam kelime anlamıyla "Yeniden Doğuş" hareketidir.

Kıbrıs Postası Gazetesi işte bu prensiplerle "gazetecilikte üçüncü yol" arayışının bir parçası olarak, hem içerik hem de görsel olarak birtakım yenilik ve değişikliklerle okuyucusunun karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Uzun zamandır kafalarda pişen fikirler, sürekli yapılan özeleştiriler, okuyucu değerlendirmeleri, meslektaş takdir ve tenkitleri, gazetemizin emekçilerinin idealleri, uluslararası gazetelerin yaptıkları birbiri ile yoğrularak kalabalıklaşan gazetecilik sektöründe farklı bir yol, değişik bir kulvar ve yepyeni bir anlayış ile gazetecilik yapmaya karar verdik.

Tüm personelin dahil olduğu bu kararda, zamanlaması konusunda patronumuz Polat Alper'in zorlamasıyla ve teşvikiyle değişimi önümüzdeki Pazartesi gerçekleştirmek konusunda karar kıldık ve hummalı çalışmalarımıza dünden beridir devam ediyoruz.

Ekibimizi güçlendirmek için bazı eklemeler yaptık, okuyucularımıza ulaştıracağımız yeni gazetemizin formatına uygun olmayan bazı arkadaşlarımız ile çok ama çok üzülerek yollarımızı ayırdık.

Kısacası ülkemizdeki ulusal gazeteler, Türkiye'den gelen gazetelerden sonra bir üçüncü tür gazete yaratmak ve "gazetecilikte üçüncü yol" açmaya çalışacağız.

İddialı mıyız? İddialıyız. Heyecanlı mıyız? heyecanlıyız. Kararlı mıyız? Hem de çok.

Siz okuyucularımızdan Pazartesi'ne kadar müsaade.

İnanıyoruz ki yeni Kıbrıs Postası'nı çok beğeneceksiniz.

***

Bu arada 6 ayı aşkındır yürüttüğümüz Konuk Genel Yayın Yönetmeni uygulamamızı bu hafta son Konuk Genel Yayın Yönetmeni Asım Akansoy'u konuk ederek noktaladık. Kendisine teşekkür ederiz.

Yaz tatilinin başlaması ve yenilenme sürecine daha fazla konsantre olabilmek için bu kararı aldık.

Konuk Genel Yayın Yönetmeni uygulamamızda bizleri kırmayan, bu görevi kabul eden ve bizimle mesai yapıp mesleğimizi bizimle birlikte yaşayan çok değerli dostlarımıza yeniden teşekkür ederiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları