Ve Kıbrıs Postası yenilendi

Yayın Tarihi: 06/07/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Birkaç gün siz değerli okuyucularımızdan aldığımız müsaade ile yayınlarımıza ara verdik. Nedenini de açıkladık. Yenileniyorduk.

Kıbrıs Postası Gazetesi'ni yenileyecek, formatını, görüntüsünü, haber sunumunu değiştirecek, yep yeni bir gazete ve gazetecilik tarzı ile karşınıza çıkacaktık.

Öyle de yaptık.

Bize izin verdiğiniz süre içerisinde arkadaşlarımız hummalı bir çalışma yürüttü ve çok farklı bir gazete ile sizlerle buluştuk.

Önce yüzünü, vitrinini ve haber sunumunu yeniledik.

Bunun için dünyadaki örneklere baktık, Tabloid Boy gazeteciliğin merkezi, yuvası, hatta doğduğu yer olan İngiltere'ye bile gittik bu süre içerisinde ve benim şahsen en beğendiğim tarzı kullanan The Independent Gazetesi'nden esinlendik.

Okuyucunun daha çok şeyi daha rahat okuyabileceği bir okuma rahatlığı gözeterek sayfalarımızı yeniden tasarladık.

Beğenmedik bir daha yaptık, olmadı bir daha. Ta ki içimize sinsin. Ta ki sizlere layik bir gazete formatı oturtana kadar hep beraber çalıştık.

Gerildik, "yetişmeyecek" diye telaş ettik, kızdık bağırdık, ama sonunda çok beğendiğimiz ve sizin de beğeneceğinize inandığımız bir gazete yarattık.

Öncelikle benimle birlikte emeğini acımayan, izin gününden feragat eden, sırasında çocukları ile birlikte gazeteye gelen ve ucu açık mesailer yaparak bu gazetenin oluşmasında canla başla çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Tabi ki, yenilenme ve "gazetecilikte üçüncü yol" fikri ile ortaya çıktığımızda, "size açık çek. Nasıl biliyorsanız öyle yapın." diyerek bizi cesaretlendiren ve tüm ihtiyaçlarımıza ve fazladan personel taleplerimize olumlu yanıt veren patronumuz, dostumuz ve mesai arkadaşımız Polat Alper'e de müteşekkiriz.

Şimdi temel oluştu. Gazetemizin yeni şekli ile hazırız.

Gazeteciliğin birçok yerde tanımı olan "Otoriteyi eleştirme sanatı"nı icra etmeye hazırız.

Eleştiri ile saldırı arasındaki farkı gözeterek, saldırı mantığından uzak, eleştiri ve mümkün olan yerde yapıcı eleştiri yapmak için kolları sıvamış durumdayız.

Hazır henüz ne KKTC'de ne de Türkiye'de hükümetler kurulmamışken ve siyasi bir boşluk varken bu sözü okuyucularımıza verelim ki, kim ülkenin otoritesi haline gelirse burada iyiye bravo, kötüye ise "ağzına geleni söylemeye hazır bir medya organı olduğunu bilerek gelsin. Sadece ülkenin otoritesi, ya da devleti yönetecekler değil, sivil toplum örgütlerindeki otoriteler, sanat camiasındaki otoritelerle de işimiz olacak.

Diğer taraftan biraz daha dünyalı bir gazete olmaya karar verdik.

Dünyanın Dikilitaş etrafında dönmediğini, bizim haricimizde de bizleri etkileyen ve merak ettiğimiz bir dünyanın varlığını hesaba katarak çok sayıda dünyayı ilgilendiren haberleri dünyalı olan Kıbrıs Postası okuyucuları ile buluşturacağız.

Size tavsiyem Kıbrıs Postası Gazetesi'ni takip etmeye devam edin.

Victor Hugo'nun dediği gibi "Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kere tutuşunca artık sönmez."

Bu gazetede de okuyacak çok şey olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları