CTP'de "bize göre hava hoş" durumu

Yayın Tarihi: 07/07/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Günlerdir siyasi dedikodu ve tahminlerin yanı sıra siyasi kişiliklerin kendi gönüllerinde geçeni gerçekmiş gibi yayması ile ortaya çıkan sayısız hükümet kurma senaryosu, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın görevi CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'ya vermesi ile resmen start almış oldu.

Hükümeti kurmak konusunda direksiyonu elinde bulunduran Cumhuriyet Meclisi'nin en fazla sandalye ile temsil edilen partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler'in daha yeni oluşturulan Merkez Yürütme Kurulu öncesinde hazırlıklarını yapmış gerek UBP ile gerekse de mevcut ortağı DP-UG ile görüşmeler gerçekleştirmiş durumda.

Öğrendiğimiz kadarıyla öncelikli olarak CTP Meclis grubunda başlayan Ulusal Birlik Partisi ile hükümet kurma eğilimi, yavaş yavaş bütün partiye sirayet etmese de "Bula bula UBP ile" diye başlayan sitemlere neden olan psikolojik bariyerin zayıfladığı muhakkak.

Tabi iktidarda olmaya alışmış ve muhalefette bir türlü istediği noktaya gelemeyen Ulusal Birlik Partisi de bundan sonra derece memnun.

CTP'li vekillerin UBP'de gördüğü avantaj, sözü edilen reformları gerçekleştirmek adına iktidarda geçirdiği uzun yılların getirdiği bol miktarda devlet kadrolarında yetişmiş kadrolarının bulunması.

UBP'nin bu güçlü yönü DP'yi bir yana bırakın, CTP'den dahi fazla.

Biliyorsunuz CTP ve DP zaman zaman boş olan bir bürokratik makama insan bulmak konusunda sıkıntıya dahi girebiliyor. UBP'de bunlarda bol bir şey yok.

Dedikodu ve sosyal medya deneylerinden bağımsız olarak Müstakbel Başbakan Ömer Kalyoncu'nun dün görevi almasının ardından gelinen durma bir bakalım.

UBP hükümette yer almaya hazır. DP'de aynen hazır.

Her ikisi de ev ödevini yapmış, ne istediğini muhatabına iletmiş ve olası hükümet programı konusundaki müzakereler her iki parti ile ayrı ayrı birer noktaya bağlanmış durumda.

Öğrendiğim kadarıyla CTP MYK'sı her iki potansiyel ortağı hazır hale getirince tercihi Parti Meclisi'ne bırakacak.

Şu ana kadar ara ara toplanan MYK'nın edindiğimiz bilgilere göre herhangi bir herhangi bir eğilimi olmadığı ve tavsiye kararı da almayacağı, kararı PM'ye bırakacak. Ancak Pm öncesi bir son dakika değerlendirmesi ile PM'yi yönlendirmeye çalışıp çalışmayacağını da kimse bilemez.

Önemli bir CTP'liden bizzat kendim edindiğim bilgilere göre CTP MYK'sının, hükümeti DP ile mi yoksa UBP ile mi kuracağı konusunda bir kararı yok henüz. PM öncesi bir karar üretip onu PM'den çıkarmaya çalışır mı bilemeyiz.

Ama CTP an itibarıyla "bize göre hava hoş" modunda.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları