"Akıl Dolu Vergi Sistemi"

Yayın Tarihi: 08/07/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Serdar Denktaş'ın yeni vizyon raporunu açıkladığı basın toplantısına katıldım dün.

Gerçekleştirebilmesi halinde bu ülkede devrim niteliği taşıyacak unsurlardan bahsetti.

Özellikle vergi reformu başlığı atındaki açılımlar beni ciddi ciddi heyecanlandırdı doğrusu.

Bunları gerçekleştirebilmesi halinde bu memleket adam olur, hatta öteye bile geçer.

Düşünün gelir vergisi yok. Varlık ya da servet vergisi var.

Kazanırken değil, kazandıktan sonra elde ettiklerinden vergi ödeyeceksin. 500 Metrekare villada otururken, ben ayda 5 bin TL kazanıyorum o yüzden şu kadarcık vereyim diyemeyeceksin. 500 metrekare villaya göre vergi ödeyeceksin.

Kazandığın parayı saklayabilir, kayıtların dışında tutabilirsin ama yaşadığın villayı, ya d kiraya verdiğin sayısız apartman dairesini saklayamazsın ya. Başkasının adına tapuyu devretsen bu sefer o sözü edilen vergiyi ödeyecek. Kaçarı yok yani.

Düşünün seyrüsefer vergisi yok. Benzine konacak ekstra bir oran ile arabasını çok kullanan yol vergisini çok ödeyecek, az kullanan, hafta sonundan hafta sonuna arabasını garajdan çıkaran az ödeyecek. Çünkü benzin ya da mazot yakmayacak. Yılda bin kilometre yapan ile 5 bin kilometre yapan aynı oranda yol vergisi ödemeyecek. Son derece adil bence.

Ve bunun yanı sıra insanların günlük hayatını olumlu anlamda değiştirirken, kamu maliyesini de insanların ceplerini boşaltmadan adil bir şekilde toplananlarla dengeleyecek bir sistem.

Raporu yayınladığımız için daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim ama şunu söylemekte yarar görüyorum.

Eğer Demokrat Parti Cumhuriyetçi Türk Partisi ile koalisyona girer ve bu raporda ifade edilenler ve özellikle duayen iktisatçı Ünal Akifler'in tabiriyle "Akıl Dolu Vergi Sistemi" konusunda taviz verirse çok yazık olur.

Ben Serdar Denktaş'ın yerinde olsam ve böyle bir tehlike görsem, koalisyona girmem, dün bize anlattıklarını bir seçim manifestosuna dönüştürür, erken geleceği muhakkak olan seçime bu vaatlerle girerim. UBP ile CTP'nin birbirlerinin yıpratmasından da yararlanarak ilk seçimde ortalığı kasıp kavururum.

Yok eğer Denktaş, Talat ile özellikle bu reform konusunda mutabakatı var ve bunları bir tamam uygularlarsa ikisi de kahraman olur.

Hep birlikte göreceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları