Verhofstadt Çipras'a söyledi ama Talat da dinlemeli

Yayın Tarihi: 10/07/15 07:37
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Sosyal Medya'da patlayan ve hepimizin ağzı açık ayran delisi gibi izlediğimiz Liberal Demokrat Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Grup Başkanı Guy Verhofstadt'ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı Avrupa Parlamentosu'nda fırçalamasını izledik.

Çipras'ın büyük bir olgunlukla, zaman zaman dişlerini sıkarak dinlediği hararet ve hareketli konuşma bana göre mükemmeldi.

Bana bu konuşma neden bu kadar güzel geldi, ya da başka bir ifadeyle neden bu kadar etkilendim?

Guy Verhofstadt'ın Çipras'ı hırpalamasından hoşlandığım için değil, söylediklerinin doğru olmasından hoşlandım ve konuşmasına bayıldım.

Konuşmanın bir başka noktası ise konuşmanın neredeyse yüzde 90'ının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygun olmasıydı.Yani Çipras'ın dudaklarını ısıra ısıra dinlediği bu konuşma aynen bugün yarın ülkeyi kurtarmak üzere kolları sıvayan ve hükümet kuracak olan Mehmet Ali Talat için de geçerli.

Bakın ne diyor Verhofstadt:

"Hep reformdan bahsediyorsunuz ama sağlam bir öneri paketinizi göremiyoruz"

"Reform yapmak sadece evet reform yapmak istiyorum ile olmaz. Bu bir yol haritası, bir takvim işidir"

"Yapmanız gereken 5 şey var. Onları size söyleyeyim."

"Kayırmacılık sistemini ortadan kaldırın. Bunun için yasa üreteniz gerekiyor. Çünkü yok ve bu kayırmacılık sisteminden siz de faydalanmayın. Bakın birkaç hafta önce Eğitim Bakanlığı'na 13 Müdür ataması yapılması gerekiyordu. Kazayla olsa gerek bunlardan 12'si Syriza Partisi'nden. Gerçek bu ve siz de bu sistemi kullanıyorsunuz..."

"Kamu sektörünü küçültmeniz lazım. Evet biliyorum. Bu bir solcu için zor olabilir ama bunun yapılması şart."

"Kamu bankalarını özel bankacılık sektörü içerisine dönüştürmeniz gerekmektedir."

"Ülkenizdeki ayrıcalıkları kaldırmanız gerekmektedir."

Bütün bu tavsiyelerini dinlerken sanki bizim için bir reçete hazırlamış gibi.

"Nasıl hatırlanmak istersiniz. Ülkesindeki insanları daha d fakirleştiren bir seçim kazası olarak mı, yoksa gerçek devrimci bir yenilikçi olarak mı hatırlanmak istersin? İnsanlarına sahte bir peygamber değil, gerçek bir lider olduğunu göster" diyor sonunda Çipras'a.

Bence Guy Verhofstadt'ın Avrupa Parlamentosu'nda Aleksis Çipras'a yönelttiği hitabını Sayın Talat bir daha dinlemeli, Syriza yerine CTP, Çipras yerine de kendi adını koysun gerisi gelir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları