Dağınık bir hükümet yazısı

Yayın Tarihi: 15/07/15 07:52
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Durumu bir özetleyelim.

Bugün bir kabine açıklanmak suretiyle bir hükümet oluşturulacak.

Hükümet Kıbrıs Türk siyasi yelpazesinin sağ ile solunda bloklaşan iki büyük partiyi bir araya getirmesi bakımından son derece önemli. İktidarın son derece geniş, muhalefetin de nispeten dar olduğu bir dönem yaşayacağız.

Bu arada Demokrat Parti tarihinde ilk kez Ana Muhalefet görevini üstlenmiş olacak. Bu siyasi tarihimiz açısından ilginç olacak.

Bir diğer önemli nokta ise bu ortaklığı kuracak olan siyasi partilerin tavanları ile tabanları arasında artık ayyuka çıkan uyuşmazlık.

Partilerin yöneticileri konumundakiler bu sağ sol evliliğine farklı farklı perspektifler bularak olumlu bakıyorlar ancak tabanlar bu konuda pek hemfikir değiller gibi duruyor. Şimdilik sesler azalmış olmasına, sosyal medya paylaşımları dinmiş olmasına bakılmamalı, şimdilik kimseler ses çıkarmak niyetinde değil. Her iki partidekiler de nefeslerini kurultaylara saklıyor gibi.

Bir başka bakış açısıyla bu duruma bakacak olursak, iki adet parti koalisyon yapıyor ama bu partiler de kendi içlerinde bu fikir temelinde ikişer parçaya bölünmüş durumda.

Serdar Denktaş'ın bir tespiti var ki bana göre önemli.

Serdar Bey diyor ki, "Bu iki parti şu ana kadar iki farklı kampı trmsil ediyorlardı ancak ikisi de farklı farklı xamanlarda iktidara gelmişler. Ama farklı bir şey yapmamışlar. İkisi de aynı hükümette olması bazı şeylerin görülmesi açısından önemli olacak" anlamında söyledikleri ile bir üçüncü yolu işaret ediyor ve halkın da bu üçüncü yolu görebileceğini düşünüyor.

Evet bu üçüncü yol CTP-UBP Hükümeti'nin başarısız olması halinde ancak açılabilir. Ancak bu üçüncü yolun partisi kim olacak?

Mevcut bir siyasi parti olan ve tarihinde ilk kez ana muhalefet görevini yürütecek olan ve koltuğunun altında hemen herkesin beğenip takdir ettiği reform programı olan Demokrat Parti mi, yoksa "kuracağım, kurmayacağım" falı bakan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sürpriz ismi Kudret Özersay'ın kurabileceği bir parti mi?

CTP-UBP'nin başarısızlığını asla istemem. Başarısız olması benim gibi sıradan vatandaşların bu ülkede daha fazla eziyet çekmesine neden olup, kendimize küre üzerinde yer beğenmemize kadar gidecek bir süreci tetikleyebilecek kadar sıkıntılı bir süreci başlatabilir. O yüzden başarılı olmasını diliyorum ama başarısız olması halinde de öngörülerimi yapmak durumundayım.

Ben bu yazıyı kaleme alırken, bir yandan sosyal medya üzerinde binbir türlü kabine listesi dolaştırıp kafamı karıştırıyorlar, diğer taraftan telefonla taciz edip, bildiklerini paylaşmak karşılığımda benim bildiğimi öğrenmeye çalışan dostlar var. Diğer taraftan da apar topar hastaneye kaldırdığımız sağ kolum, Kıbrıs Postası'nın bel kemiği Mesut Çelik kardeşimizin ameliyattan çıkmasını bekliyorum.

Yazı o yüzden biraz dağınık olabilir. Gerçi bu memlekette hemen her şey dağınık, bu yazı hafif dağınık olsa ne olur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları