Çözüm karşıtlığı ile de suçlandık ya...

Yayın Tarihi: 30/07/15 07:38
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Sayın Cumhurbaşkanı'nın neden sessiz olduğunu ve kimseyi bilgilendirmediği ile ilgili iyi niyetli talepkar ve sitemkar yazılarım üzerine, birileri gazete ile temasa geçerek, "Neden çözüm karşıtı bir yaklaşım içerisine girdiğimizi" sormuş.

Sosyal medya ve sitemizdeki bazı yorumlar da bunu işaret edip soruyor.

"İşte, size yakıştıramadım Rasıh Bey" falan filan.

Bunları beklemediğimi söylesem yalan olur.

Bekliyordum.

Eleştirdiğinizde eleştirdiğiniz kesim, eleştirilerinizi yapıcı bir şekilde ele alıp gereğini yapmak ya da haklılığını savunmak yerine başka yollara başvuruyor.

Görüşlerinizin ve tespitlerinizin değerini düşürmek için fikirsel bir tartışmaya girmek yerine, el altından belli mahfiller aracılığı ile "Zaten bu çözüm karşıtı. Bundan başka bir şey bekleyemezsiniz" şeklinde bir karalama kampanyası yürütürler.

Benim gibi lafını sakınmayan birçok gazeteci bundan nasibini hep almıştır.

"Falancanın adamıdır. Bundan menfaat sağlamıştır. Zaten falan partinin sempatizanıdır" gibi kredibilite azaltacak karalamalarla hep karşılaşmışızdır.

Şunu net bir şekilde köşemden ifade edeyim:

Bu çatı altında çalışan emek veren herkes Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm peşindedir.

Başta şahsım olmak üzere Kıbrıs'ın bölünmüşlüğünü ve Kıbrıs Türk Halkı'nın dünyadan tecridini kabul etmemektedir.

Kıbrıslı Rumlar'ı düşman olarak gören bir anlayışı reddeder ve doğru şartlar altında Güney'deki komşularımızla barış içinde yaşayabileceğimizi bilirler ve bunu isterler.

Haklarımızın erozyona uğratılmasına hepsi karşı olduğu gibi, bazı tavizlerle ve uzlaşılarla ancak bir çözüme ulaşılabileceğini de bilirler ve bunu peşinen kabul etmişlerdir.

Bütün bunları sağlayacak liderin peşinden yürümeye ve onu desteklemeye de hazırdırlar.

Ancak ben dahil bu insanlar karanlıkta bırakıldıkları için; onlar adına yaptıkları, söz verdikleri, reddettikleri ya da kabul ettiklerini yüzeysel olarak dahi olsa saklayan liderden şüphe ederler.

Gizlilik varsa şüphe vardır. İşin içine şüphe girince de, tepki başlar.

Tepileri ilk önce benim gibi iki deli gösterir. Sonra bu çığ gibi büyür ve önü alınamaz.

İstenilen sadece bilgidir. Verilebilecek kadar bir bilgidir. İnsanların güvenini sağlayacak miktarda bilgidir.

Bunu talep ettik diye, Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresi tarafından çözüm karşıtı ilan edileceksem, sorun yok...

Günü geldiğinde bildiğim ve tamam olduğundan emin olduğum bir çözüm planını insanlara anlatacak olanların başında gelecek olan birisi olarak çözüme karşı olup olmadığımı o arkadaşlar görürler.

Annan Planı'nın 5'inci ve son versiyonundan çıkan notaların Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yeni milli marşı olduğunu fark eden ve bunu sevgili Ersen Sururi'ye verip çalmasını isteyen, kayıt yaptıktan sonra da ilk kez radyoda bu marşı çalan bir radyonun, o dönem haber müdürü olan bendenizi çözüm karşıtlığı ile suçlamak, bana göre çözüm karşıtlığının ta kendisidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları