Sözcünün açıklaması

Yayın Tarihi: 31/07/15 07:39
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanlığından dün gelen açıklama ile rahatladım ve bazılarına göre obsesyon haline gelen Cumhurbaşkanı'nın müzakerelerle ilgili paylaşması konusu da biraz gecikmeli de olsa arzu etiğimiz noktaya geldi.

Diyalog yolu açıldıktan sonra zaten gerisi gelir diye düşünüyorum

Haftaya anladığım kadarıyla takım elbiselerimizi giyip Cumhurbaşkanlığı'na gideceğiz ve Kıbrıs müzakereleri noktasında Cumhurbaşkanı'nın bize söyleyebileceği kadarını öğreneceğiz.

Kendisine bir yurttaş ve kamuoyunu bilgilendirmeyi meslek edinmiş birisi olarak teşekkür ediyorum.

Sözcü Barış Burcu'nun bunu duyuran açıklaması beni son derece memnun etmekle birlikte, açıklamanın sonuna keşke eklemeseydi dediğim bir cümlesi oldu ki, 21'nci yüzyılda ilerici bir dünya görüşü olan bir Cumhurbaşkanının sözcüsü olarak yakıştırmadım doğrusu

Cümle şu: "Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımız, hangi taraftan gelirse gelsin, olumlu atmosferi bozmaya yönelik davranışlara karşı halkımızın uyanık olmasının büyük önem taşıdığına inanmaktadır"

"Olumlu atmosferi bozmaya yönelik" kısmı aklıma takıldı. Ben bu lafı daha önce yakın bir geçmişte duymuştum ya da okumuştum diye.

Nerede nerede diye düşünürken, neden kafa patlatıyorsun, Hazreti Google ne güne duruyor. Yaz o kafa patlatsın dedim.

Öyle de yaptım.

Google yardımı ile bu lafı nerede duyduğumu hatırladım

Geçen yıl Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en uzun süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada vardı.

Siz de hatırlayacaksınız okuyucunca.

Rekor kıran MGK sonrası yapılan açıkladaki Barış Burcu'nunkine benzettiğim cümle şöyle: "Terörle çok boyutlu mücadele kapsamında sürdürülen çözüm süreci ele alınmış, sürecin oluşturduğu olumlu atmosferi ve huzur ortamını bozmaya yönelik provokatif olaylara karşı kamu düzeni ve güvenliğini koruma konusundaki kararlılık teyit edilmiştir"

Oradaki çözüm ile bizdeki çözüm birbirinden farklı tabi.

Orada kan dökülüyor, bizde çok şükür o işler 41 yıl önce bitti.

Oradaki olumlu atmosferi bozmaya çalışanlar denirken terör örgütü ve uzantıları olduğu kastedildi.

Bizde ise fikirlerini beyan eden gazeteci ya da fikir sahipleri kastediliyor.

Çok sevdiğim Barış Burcu'ya takmış falan değilim, her söylediği lafta da bir şey aramıyorum ama sözcü dediğin Cumhurbaşkanı'nın ağzından konuşandır. Yani laflarını biraz daha tertipli seçer ya da seçmesi lazım diye düşünürüm.

Yoksa benim gibi bir deli, laflarını Google'a yazar, çıkan sonuçlar KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile 10,5 saat süren Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'nun sonrasındaki açıklama olur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları