Planlanan elektrik zammı beni zorla siyasete sokacak

Yayın Tarihi: 12/08/15 07:39
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Nisan 2015'te Kıb-Tek Müdürü Mehmet Salih Gürkan, kurumun mali yapısının büyük oranda iyileşmesiyle yıllardan beri ihmal edilen yatırımlara hız verdiklerini belirtti. Gürkan, "Kurum 2014'ü zararsız kapattı, kara geçti" deyince, biz de dedik ki, "Evet yahu bazı kurumlar iyi yönetilirse, devletin omuzlarına yük olmaktan kalkar kendi kendine yeter. Halka hizmet eder. Devletin mekanizmaları da onu doğru denetler ve regüle ederse, ortadan kalkmasına ya da özelleşmesine gerek kalmaz"

Saflık mı ettik bilemiyorum. Ama iyiniyetli olmak, iyi yapılanı işi alkışlamak erdemdir diye düşündük ve öyle davrandık.

Büyük bir saflıkla petrol fiyatlarının dünyadaki hızlı düşüşünün elektrik fiyatlarına yansımamasını geçmişten gelen yanlış yönetimlerin yarattığı yapısal bozuklukların, borçlanma zararlarının karşılanmasına yorduk ve öyle petrol fiyatları ile orantılı elektrik fiyatlarının düşmesini de beklemedik. Öyle bir talebimiz de olmadı.

Kesilmesin, üretim devam etsin, orada çalışanlar ekmeklerinden olmasın diyerek, faturalarımız biraz kabarık gelse de önemsemedik. Bu halk fedakarlıklarla var oldu. Faturalara gizlenen matbu ücretleri de görmezden geldik ve ödemeye devam ettik. Zorlandık mı? Zorlandık.

Ama olsun. Stratejik kurumdur herkes el ele verecek ve bu stratejik kurmun onun bunun eline geçmesine engel olmak lazımdı.

Neticede dünyanın en pahalı elektriğini tükettik. Özellikle kış aylarında Bin TL'ye dayanan faturalarla mücadele ettik.

Zaman zaman elektriklerimiz borcundan dolayı kesilmedi mi? Kesildi. Sağdan solda toparlayarak, borcu ödeyip, ulama parası denen o acayip parayı da ödeyip elektriklerimizi telaş içerisinde açtırmadık mı? Açtırdık.

Şikayet etmedik. Sıkıntı çıkarmadık.

Sonra II Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat Elektrik fiyatlarına zam yapılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, bu zammın yapılmaması durumunda KIB-TEK'in batabileceğini söyledi.

4 ay önce Kıb-Tek'in karda olduğunu ifade eden Müdür, 4 ay sonra zam yapılmazsa Kıb-Tek'in batacağını iddia eden iktidar partisinin Genel Başkanı.

Kime inanacağım konusunda artık mücadele etmeyi zaten bırakmış durumdayım.

Ama önümüz kış, herkesin maaşı sterlin karşısında erimiş durumda, bir de elektrik maliyetimize bir yükleme daha yapılırsa ciddi ciddi ülkede sıkıntı çıkar diye düşünmekteyim.

En azından kişisel olarak benim arıza çıkaracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Maliye Bakanımız zaten elektrik kurumunun içini dışını iyi bilen birisi.

Vatandaşın cebine elini atmadan başka maliyet kalemleri ile oynasın bir zahmet.

Sayın Talat da "KIB-TEK şu an vatandaşa zaten gereğinden daha ucuza elektrik satıyor." demeseydi daha memnun olurdum doğrusu.

Neye göre gereğinden daha ucuz. Türkiye'ye göre mi, yoksa Güney Kıbrıs'a göre mi, yoksa Kıb-Tek'in kendi maliyetlerine göre mi?

Başta beni olmak üzere bu ahaliyi isyan ettirmeyin ne olur.

Yoksa çare kalmaz, Allah muhafaza siyasete girmek zorunda kalır, herkesin başına bela olurum. Uyarmadı demeyin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları