Endişe ve de keyifle

Yayın Tarihi: 21/08/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

İstanbul- İş için dahi olsa hep İstanbul'a büyük bir hevesle gelmişimdir. Patronlarım ya da iş gereksinimlerim beni İstanbul'a iş seyahatine göndermek konusunda hiç sıkıntı çekmemişlerdir. Hiç nazlanmadım çünkü şimdiye kadar. Söz konusu İstanbul olunca.

Yine nazlanmadan ve keyifle geldim ama bu sefer gördüklerim ve hissettiklerim biraz farklı oldu.

Ben 90'lı yılların İstanbul'unu, keşmekeşini, rüşvetin, hırsızlığın, mafyanın, terörün normal kabul edildiği zamanları da iyi bilirim. 90'lı Yılların büyük kısmını burada yaşayarak gördüm öğrendim.

İnsanlar patlayacak bombadan, çıkabilecek arbededen, yaşanabilecek çatışmadan çekinir oldu.

Görüştüğüm arkadaşlarım, kalabalık yerleri tercih etmemeye, oturacak ya da gidecek yeri tercih ederken, "Burası ses getirecek eylem yapmaya son derece uygun. Burada bulunmayalım" şeklinde tercih değiştirebiliyorlar ne yazık ki.

Taksim Meydanı'nda bir kafede otururken, soluklanmak isteyen 4-5 Polis memuru gelip aynı yere oturduğu için siparişleri iptal edip kalkan insanlar gördüm. Aralarındaki diyaloga kulak misafiri olduğumda, "Arada kaza kurşununa gitmeyelim kahvaltı edeceğiz diye" konuştuklarını duydum.

Suriyeli dilenciler, ya da Suriyeli taklidi yapan profesyonel dilenci şebekesi mensuplarından bahsetmiyorum bile. Her adımda var artık onlardan. Yere serilmiş battaniye üzerine minik bebeklerin sokakta uyuduğu ve annelerinin dilendiği cinsten. Yufka yürekliliğim akşam saatlerine kadar 8 paket kağıt mendil sahibi yaptı bu arada.

"İstanbullu korku içinde yaşıyor" diye bir sonuca varılamaz bu yazıdan kesinlikle. Öyle bir tespitim yok ancak, İstanbullu duruma göre tedbir alıyor. İhtiyatlı davranıyor ve yaşamını ona göre sürdürüyor, diyebiliriz rahatlıkla.

Sokaklar dolu mu, dolu.

Barlar ve cafelerde oturacak yer bulabiliyor musun? Pek değil, ama yine de insanlar tedirgin.

İstanbullu bir arkadaşa sordum. Nasıl bir hissiyattır bu? Nasıl yaşıyorsunuz? Var mıdır gerçekten bir korku?

Yanıt çok basit ama ürkütücü bir gerçeği de idrak etmeme neden oldu.

"Şu anda karşıdan gelen o adam var ya. Pekala canlı bomba olabilir. Ya da arkasından gelen diğer kadın. Kimin olacağı, ya da üzerine sakladığı bombayı hangi anda nerede patlatacağı da belli değil. Bombanın nereye kadar tesirli olacağı da belli değil." Diyerek aslında saldırının nereden geleceğini ve ne zaman geleceğinin belirsiz olduğunu ifade ederek, bir anlamda 21'nci yüzyıl terörizmini tarif etti.

Tabi ekliyor arkadaşım: "Takma kafana bunları. Burası İstanbul. Keyfini çıkart. Bari bir şey olacaksa keyifle gidelim korkuyla ve endişeyle değil"

Öyle yapıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları