Kim hallediyorsa halletsin

Yayın Tarihi: 23/08/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Yokluğumda ülkemize çöreklenen mafya çirkin yüzünü bu sefer hiç olmadığı kadar cüretkar bir şekilde göstermiş herkes de bir infial içerisinde girmiş.

Sevgili Hüseyin Ekmekçi'nin yazısında ifade ettiği gibi görev dağlımı yeni yapılan Polis Teşkilatı'na büyük görevler düşmektedir.

Ancak Ekmkeçi'ye bir ek yaparak, Polis Teşkilatı'mızı yöneten Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na ve de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na daha büyük bir görev düşüyor burada.

Polisi sivil otoriteye bağlamak için hükümetimiz söz verdi ve de tarih koydu biliyorsunuz.

Anayasa'nın geçici 10'uncu maddesi ve polisin sivile değil de askeri otoriteye bağlı olmasına neden olan yasalar, ateşkes halinin devamı nedeniyle Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin askeri makamların sorumluluğunda olduğunu söylüyor.

Ya da o kapıya çıkan bir şey.

Bence hükümetimiz bu yasal düzenlemeyi yapmadan önce bu durumdan faydalanalım ve bunca zamandır polis ile siyasi makamların baş edemediği bu mafya yapılaşmaları ile asker baş etmeyi denesin.

Nasıl olsa yasalar değişecek ve polis sivile bağlanacak. Bu arada askerimizi de sınamış oluruz. Belli olmaz belki de asker ülkeden mafyayı kazır ve Polis Teşkilatı'nı sivil otoritelere devrederken, artık sivilleşmiş olan polis önünde uğraşması gereken bir mafya bulmaz.

Şimdi diyecekler ki "Rasıh ordunun duruma el koymasını istiyor", hatta ileriye gidip "darbe çığırtkanlığı yapıyor" diyecekler ama öyle değil.

İstediğim hükümet polisi askerin uhdesinde alacak ya, almadan önce askerlerden son bir kıyak istesin ve bu mafya yapılarını temizlemesini rica etsin.

Dediğim bu.

Ha derseniz ki, "Polis zaten askerin kontrolünde, yapsaydı yapardı" ya da "Şu ana kadar ne yaptı ki yine yapacak" onabir şey diyemem ama hepimizin bildiği bir şey var ki şu ana kadar bu tür yapılar ülkemizde güle oynaya yerleşip büyüdü.

Bir polis memurunu silahını alacaksın ve sağa sola ateş etmeye çalışacaksın. Düşünün emniyet mandalı kapalı olmasa, o polis tabancasından çıkan kurşunlarlaMağusa kan gölüne dönecekti.

Okuduğum haberlere göre, en az 5-6 kişi canından olacak ya da yaralanacaktı.

Bunun vebalini kim ödeyecekti peki? Sorumlu kim olacaktı?

Silahını kaptıran polis mi? Yoksa bu adamları komik teminatlarla serbest bırakan mahkemeler mi? Yoksa bu adamların ülkemize sokan, göndereni, sonra tekrar geri getiren ve şimdi polisi kendine bağlamaya çalışan sivil otoriteyi mi, yoksa polisi halihazırda yöneten askeri makamları mı?

Onu bunu bilmem, kimin görevi olduğuna da karışmam ama herkes elbirliği ile bu sorunu bir an önce çözmeli.

Kim hallediyorsa halletsin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları