Kendinizi çok iyi hissedeceksiniz

Yayın Tarihi: 11/09/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Dün Kıbrıs Postası olarak çok gurur duyduğum bir iş yaptık.

Gerçi SOS Çocuk Köyü Derneği'ndeki arkadaşların, oradaki annelerin, profesyonellerin ve gönüllülerinkinin yanında bizimkisi biraz yavan kalır ancak yine de kendimizi iyi hissediyoruz.

Yüzü aşkın çocuğa evlerini aratmaya çalışarak bakım sallayan, bazı ailelere destek veren ve bir de okul öncesi eğitim kurumu çalıştıran SOS çocuk Köyü Derneği ile bir işbirliği yapmaya başladık.

Bu işbirliğine göre, Kıbrıs Postası Gazetesi reklam gelirlerinin bir kısmını SOS Çocuk Köyü Derneği'ne bağışlayacak ve bunu sürekli olarak yapacak.

Arkadaşlarımız birkaç haftadır bu işbirliği üzerinde çalışıyor.

Bu çerçevede geçtiğimiz hafta SOS Çocuk Köyü'nü ziyaret ettik ve onların nasıl şartlarda neler başardıklarını gözlerimizle gördük, kulaklarımızla dinledik.

SOS Çocuk Köyü'ndeki aile evlerinde yaşayan çocukların, kendilerini toplumdaki ebeveynleri ile birlikte yaşayan çocuklardan farklı bir yaşam sürmediğini, bir öksüzler yurdu değil de özel bir mahalle gibi bir sistem oluşturulduğunu gördük.

Sizin benim çocuklarım nasıl yaşıyorsa, nasıl okula gidiyorsa, nasıl mahllede oynuyorsa, nasıl üniversiteye gitmek için hazırlanıyorsa SOS Çocuk Köyü Derneği'nde bu daha az şanslı çocuklar da aynı şeyleri yapıyorlar, aynı şeyleri yaşıyorlar.

Tabi bunlar için ciddi bütçeler gerekiyor.

SOS Çocuk Köyü'nün uluslararası merkezinin farklı farklı ülkelerde kurduğu bu sistem, aslında sistemin çalıştırılması bir süre finanse edilmesi ve kendi kendine yeter hale geldikten sonra standart denetimleri haricinde dışarıya bağımlılıktan kurtulması gerekmekteydi. Bizde bu henüz gerçekleşmedi ancak uluslararası ekonomik krizler ve dünyada bu tür hizmetlere ihtiyaç duyan çocukların kat be kat artması ile KKTC'deki SOS Çocuk Derneği kısa bir süre içerisinde yavaş yavaş kendi ayakları üzerinde durması gerekecek.

Kendi ayakları üzerinde dururken, hem mevcut nüfusuna hizmet etmeye devam edecek, hem de belki de nüfusunu arttırmaya başlayacak.

İşte bu noktada KKTC halkı, kurumları ve işletmeleri olarak SOS Çocuk Köyü'ne bir şekilde destek olmamız gerekmektedir.

Biz Kıbrıs Postası olarak bu çorbaya birkaç tutam tuz koymak istedik.

Biz tuz koyarken bu hayırlı çorbaya, kimisi baharat, kimisi et, kimisi bu çorbanın daha güzel ve daha doyurucu olabilmesi için farklı farklı katkılar koyabilir, koymalı.

Benden size tavsiye, SOS Çocuk Köyü'nün pırıl pırıl ekibi ile temasa geçin.

SOS çocuk Köyü'nün kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak bu hareketi bir seferberliğe dönüştürelim.

Göreceksiniz, kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları