Bayramdan sonra içimiz dışımız siyaset...

Yayın Tarihi: 19/09/15 09:09
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Düşünüyorum da 31 Ekim'deki Ulusal Birlik Partisi Kurultayı ile Türkiye'deki Genel Seçimler resmen birbiri içine girecek.

8 Bin civarında oy kullanacak üyesi bulunan UBP Kurultayı Cumartesi günü, 80 Milyon'a yakın insanın oy kullanacağı Türkiye Cumhuriyeti Erken Genel Seçimleri de onu takip eden Pazar günü.

Allahtan havalar serinliyor da havanın sıcağı ile iki ülkedeki siyasi sıcaklık birbiri içine girip bizleri bunaltmayacak.

İki demokratik seçim birbiri içine girecek diyorum çünkü Ulusla Bilir Partisi Kurultayı'nda oy sayımı Pazar gününe kesinlikle sarkacak. Bir ihtimal bu kadar çok üyenin olduğu bir seçimde Başbakanlığı kimin kazandığını Cumartesi gece yarısı ya da Pazarın ilk saatlerinde öğreniriz ama Parti Meclisi belki de Pazartesi gününe bile sarkabilir.

Hatta UBP'nin 31 Ekim Cumartesi yapılacak kurultayı sonrasında Parti Meclisi'ne girecek isimlerden önce Türkiye'de Pazar günü yapılacak seçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girecek vekillerin listesini görmüş olacağız.

Şakası bir yana Eylül ayını bitirdik sayılır, birkaç gün sonra Bayram havasına girdik mi, Eylül bitti sayılır.

Ekim ayı ise siyaseten son derece sıcak olacak. Hem burada hem de Türkiye'de.

Burada Ulusal Birlik Partisi ilk kez üye sistemi ile bir Genel Başkanlık seçimi yapacak. Bu yeni durumu UBP'lilerle birlikte bizler de tecrübe edeceğiz.

Tabi diğer taraftan bol miktarlı adaylık bir Kurultay olacağı ve 1400 küsur delege değil de binlerce üyenin oy kullanacağı için birçok ilki barındırıyor.

Sonucu da hükümetin yapısı ile doğrudan ilgili olduğundan hepimizi yakından etkileyecek tabi ki.

Hemen akabinde ya da onunla eş zamanlı denecek kadar yakın bir seçim de Türkiye'de.

Türkiye'de bazı yazarlar Ak Parti ile CHP'nin yükselişte, MHP ile HDP'nin düşüşte olduğunu ifade ediyorlar.

Birtakım anketler de bu işareti veriyorlar.

MHP'nin seçim hükümetine ya da koalisyona girmeyi reddetmesi ve akabinde de MHP'liler için kutsal olan bir soyadını taşıyan Tuğrul Türkeş'i AK Parti'ye kaybetmesi bu noktada oy kaybına neden olabileceğini ifade edenler çoğunlukta.

HDP'deki durum ise daha kritik. Kimilerine göre HDP'ye giden emanet oyların, demokrasiyi geliştirmek yerine terörü hortlattı. HDP'nin yüzde 13'lük oyunun şu günlerde yüzde 11'lere kadar düştüğü, Yüzde 10 Barajının altında kalması durumunda TBMM'deki resmin son derece farklı olabileceği söyleniyor.

Ha HDP barajın altında kalması Türkiye'ye huzuru getiri mi bilemem. Sanmam ama. Evet bir hükümet kurulur ancak Güney Doğu'da ateş normal yollarla sönmez.

Neyse bu bayramın keyfini çıkarın. Çünkü Bayram sonrası içimiz dışımız siyaset olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları