Aman dikkat Selfie çubuğu batmasın

Yayın Tarihi: 25/09/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Malum çoluk çocuk yurtdışındayız, her adım başı selfie çekmek adet haline geldi. Özçekim diye Türkçeleştirilen bu fenomen uğraşın aslında ne kadar tehlikeli bir şey olduğu artık bilimsel araştırmalara konu oldu ya ben ne diyeyim.

İstatistiksel olarak o kadar tehlikeli bir hatıra fotoğrafı çekme yöntemi imiş ki, istatiksel olarak Köpekbalıklarından daha tehlikeli olduğunu belirtiyorlar. Şöyle ki; geçtiğimiz yıl içerisinde selfie çekerken hayatını kaybeden insanlar, köpekbalığı saldırısından hayatını kaybedenlerden daha fazla. Evet biraz düz bir mantık oldu ama işin ilginç olan tarafı selfie çekmenin tehlikeli işler sınıfında kabul edilmesi ve köpekbalığı saldırıları ile aynı kategoride değerlendirilmesi. Bu yıl yaralanan yüzlerce kişinin haricinde 12 kişinin hayatını Selfie çekerken kaybetmesine karşın sadece 8 kişi Köpek balığı saldırısı sonucu öldü.

Ruslar bu konuyu ciddiye almışlar, rakamlara bakıldığında ciddiye alınmayacak gibi de değil hani, ve selfie çekerken ölüp yaralanmamanız için bir Selfie Rehberi hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmışlar.

Selfie Rehberi'nde kalabalık yollarda, hareket halindeki bir aracın direksiyonu başında, tren yolunda, uçak veya deniz aracı kullanırken, tehlikeli hayvanların yanında, trenden sarkarken veya elinizde dolu bir silah varken Selfie çekmemenizi öneriyor.

İstatistiklere göre Seflie Ölümü ya da Selfie Yaralanmaları'na maruz kalan kişilerin çoğunluğu 18 ila 24 yaşları arasında olduğundan aslında bu durumun gençleri de tehdit ettiği gözler önüne seriliyor.

Bu araştırma ve Rus Hükümeti'nin Selfie Çekme Rehberi ile ilgili haberi Evening Standard Gazetesi'nde okuduktan sonra, "ne kadar tehlikeli olabilir bu Selfie işi" diyerek araştırmaya koyuldum.

Yanlış anlamayın, Aslan kafesinin içine girip bir Aslanla selfie çekmeye ya da bulabildiğim en yükse binanın çatısına çıkıp oradan aşağıya doğru ne kadar yüksekte olduğumu göstererek şekilde bir fotoğraf çekmeye çalışmadım ama bunu ve bunun gibi nice delilikler peşinde olan selfie çılgınları ile geçirdikleri "Selfie Kazalarını" içeren videoları izledim.

Adamın biri İspanya'daki Boğa Festivalinde yolda serbest bir şekilde dolaşan boğaların önünde koşarken boğa ile selfie yapmaya çalıştığı bir video var ki akıllara zarar. Boğa boynuzu münasip bir yere yerleştiriyor tabi. Diğer taraftan kadının biri Roma'daki fıskiyeli bir havuzun önünde bir özçekim gerçekleştirmek isterken, kadrajı daha güzel doldurmak için hem havuzun kenarına çıkıyor hem de tam parmağı ile deklanşöre dokunacağı sırada havaya zıplıyor. Tabi sonuç hüsran. Havuzun içindeki heykelin elindeki mızrak kadına batıyor ve yaralanmasına neden oluyor. Bir başka vaka ise sakin olarak bilinen bir kuğu ile selfie çekmeye çalışan bir hayvanat bahçesi ziyaretçisi. Arkasını dönüp özçekim moduna girdiği anda kuğu gagasıyla saldırıya geçiyor ve adam selfie çekeyim derken kulağına gelen gaga darbeleri ile perişan oluyor.

Anlayacağınız Ruslar haklı. Aslında bu videolarda insanlara batan boğa boynuzu ya da heykel mızrağı, hatta kuğu gagası değil, batan selfie çubuğunun ta kendisidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları