Meclisteki iki bacaklılar, lafım size...

Yayın Tarihi: 02/10/15 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Belki arkadaşım kendisin konu yaptım diye kızacak ama olsun.

Bu onun ayıbı değil ki.

Bu ayıp bu ülkeyi yönettiğini düşünen ve vatandaşlar arasında, dini, dili, cinsiyeti, cinsel yönelimi konusunda ayırım yapmama hassasiyeti gösteren ama fiziksel durumu ya da engelli oluşu nedeniyle eziyet üstüne eziyet yapan hükümetlerin, Bakanlar Kurulu ve Meclis'teki iki bacaklıların ayıbıdır.

Arkadaşım devletin kadrolarında memur olarak çalıştı yıllarca. Kendisi fiziksel engellidir. Bir bacağı ne yazık ki yok.

Ancak kendisi ile teşriki mesai yaptığım dönemlerde iki bacaklı çok kamu çalışanından daha çalışkan, daha başarılı ve daha özverili çalışmalar yaptığına şahidim. Aldığı maaşı da birçoğundan daha fazla hak ettiğini biliyorum.

Sonra bu başarıları ödüllendirildi ve bir Bakanın özel kalem müdürü oldu.

Üç yıl bu görevi de canla başla sürdürdü.

Aynı bakan bir daha göreve gelse yine bu arkadaşımı seçeceği ve Özel Kalem Müdürü olarak görevlendireceğinden hiç kuşkum yok.

İşte bu noktada hükümet değişimi ile özel kalem müdürlüğü görevi sonra eren arkadaşım, KKTC tarihinde memur olduğu halde müdürlük görevi sona erdikten sonra müşavir olmayan tek kişi unvanına sahip oldu.

Neden mi?

Çünkü engelli. Çünkü bir bacağı eksik.

Bu ayıp arkadaşımın değil, bu ayıp bu tüzüğü düzeltmeyen, bu yasayı değiştirmeyen ve bu utancı alınlarından silmeyen dün koltuklara kurulan milletvekillerine aittir. Hepsi tek tek yüzlerinden utanmalı.

Ayıplarının daha büyüğü ise her partinin, her seçimde "engelleri aşacağız" diyerek vaatler verdikleri ve koltuklara o şekilde oturduklarıdır.

Bu ülke atanmasına karar verildikten sonra sırf tekerlekli sandalyeye mahkum diye Lefkoşa Kaymakamı yapılmayan bir dostumuzun yaşadığı bir ülke olduğu için fazla bir şey beklememek lazım diyeceksiniz ama ben bekliyorum ve bu utancın düzeltilmesinin takipçisi olacağım.

Özellikle şu sıralar, müşavirler müsteşar olup, emekli ikramiyelerini şişirmek için Parti Genel Merkezlerinin eşiklerini aşındırırken yeni müşavir yaratmayacağız yalanını sürdüren siyasiler, bu ayıbı temizleyecek düzenlemeyi derhal yerine getirecek. Getirmeli demiyorum bak, getirecek diyorum.

Çünkü getirmezlerse, bu tüzüğün değişimini şu ana kadar engelleyenin hangi partinin hangi bakanı ve milletvekili olduğunu buradan açıklamak durumunda kalacağım.

Ondan sonra "iki bacağınız yoksa müşavir olamazsınız" uygulamasının sürmesine neden olanlar garanti ediyorum ki sokağa çıkmakta zorlanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları