Bugün çok çetin geçecek

Yayın Tarihi: 17/10/15 09:11
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Bizim bazı günler nefesimizi kesilecek derecede yoğun geçer, nereye yetişeceğinize şaşar, haberleri sayfalara sığdırmak için kırk takla atarsınız. Bazı günler de yaparak kıpırdamaz, sayfaları doldurmak için bu sefer kırk taklayı tersten atarsınız.

Sanırım bugün yoğunluktan nefesimiz kesilecek ve nereye yetişeceğimizi şaşıracağız. Mevut gündem acayip yoğun.

Asrın Projesinin açılış töreni için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adaya geliyor. Onun gelişi tek başına bile biz gazetecileri alarma sokmaya yeterli. Söyleyeceği bir söz yapacağı bir mimik, ya da yapacağı bir açıklama içerisinde gizli bir mesajı yakalamak için neredeyse her nefesin ve adımında takip etmek isteriz.

Erdoğan'ın gelişi bile yeterli bir gazetecilik yoğunluğunu berberinde getirirken, diğer taraftan bazı örgütlerin kendisini Türkiye Cumhuriyet Lefkoşa Büyükelçiliği önünde protesto etmek için organizasyon yaptıkları bilgisi geldi.

Erdoğan Geçitköy'deki protestocular Lefkoşa'da.

Yoğunluğumuza bir yoğunluk daha katıldı.

Sonradan öğrendik ki, iki Cumhurbaşkanı öğle yemeğinde bir araya gelecek. Takip edilmesi gereken bir nokta daha çıktı bize.

Her gelişme olduğunda haber merkezinde bugün için yaptığımız iş planın değiştirdik, görevlendirmeleri yeniden ayarladık.

Tabi Ulusal Birlik Partisi İlçe Kongrelerini canlı olarak takip edip Kıbrıspostası.com'dan okuyucularımıza duyurma vazifemiz de mevcut.

Tam manasıyla işler çakıştı, çarşı karıştı durumu oldu.

Hepimize ve diğer meslektaşlarımıza kolay gelsin diyorum.

***

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın gelişi hem Türkiye'de nefeslerin tutulu bir halde beklediği 1 Kasım seçimleri öncesi atmosferinin gerginliği, hem de şu ana kadar 102 can alan Ankara'daki bombanın patlatılması üzerine bir hafta gibi bir kısa süre geçmesi nedeniyle tansiyon yüksek olacağa benziyor.

Önerim protestolar illaki olacaksa, barışçı, hakaretlerin yer almadığı, HDP Mitingi havasından uzak, sükûnet içerisinde olsun ve de Kıbrıs Türk insanının misafirperverliğine gölge düşürmesin. Ayrıca da söylenecek sözler, atılacak sloganlarda tüm Kıbrıs Türk halkını bağlayıcı ifadeler içermesin. Çünkü Kıbrıs Türk halkının çoğunluğu bugün protesto gösterisi tertip eden gruplar gibi düşünmediği gerçeği ortadadır.

Bir de burada okuyan öğrenciler, öğrenciliklerini bilsin ve ne üniversitelerini, ne eğitim hayatlarını, ne de konuk oldukları ülkeyi zor duruma sokacak hareketlerden kaçınmalarını salık veririm.

Hele hele bu protesto gösterileri güvenlik güçleri ile karşı karşıya kalınacak, ya da başkalarının da tehlikeye atacak noktalara taşınmasın.

***

Bazılarının aklımın alamayacağı bir şekilde, belki de sadece Kıbrıs'ın kuzeyine değil güneyine de hayat verecek olan suya "Asrın Hatası" nitelemesi yaptığı, Asrın Projesi'nin açılışı yapılıyor bugün. Erdoğan gelişi ve bu açılışı yapıyor olması tabi ki önemli ancak, su her şeyden ve herkesten daha önemli.

Kim ne derse desin. Ben kendi hesabıma, bizimle suyunu paylaşan Anadolu halkına ve bunu dünyada denememiş bir projeyi hayata geçiren Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine teşekkür ederim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları