Merit yemeğinin perde gerisi

Yayın Tarihi: 21/10/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Geçtiğimiz Cumartesi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı KKTC'ye Su Temini Projesi'nin açılış törenini konuşa dursun herkes, bence o ziyaretin en önemli bacağı Merit Park'ta yenen geç öğle yemeği idi.

Ve tabi ki o masanın etrafından oturanlar arasında geçen diyaloglar.

Güvenilir kaynaklardan öğrendiğime göre , yemek çok da lay lay lom, hanım nasıl çocuklar nasıl? Afiyetteler inşallah" şeklinde geçmediğidir.

Yemekte, bizimkilere Türkiye'nin dış politikası uzun uzun anlatılmış ve Kıbrıs'ta çözüm konusunda Türkiye'nin nerede durduğu izah edilmiş. Sırf çözüm olsun diye bir çözümün olmayacağı anlatılırken, ayakları yere basan, Kıbrıs Türk Halkının haklarının erozyona uğramayacağı bir çözüme ancak Türkiye'nin evet diyebileceği de usul halle anlatılmış.

Bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Erdoğan'a yönelttiği söylenen bir soru çok ilginç geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, konuk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Davos Dünya Ekonomik Forum'una katılmak üzere kendisine davet geldiğini ve 2009'da yaşanan "One Minute Hadisesi" nedeniyle Akıncı'nın oraya katılmasının Erdoğan açısından bir sakıncası olup olmayacağını sorması idi.

Hatırlayacağınız üzere, 29 Ocak 2009'da İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" konulu oturuma katılan Recep Tayyip Erdoğan kendisine yeterince söz hakkı verilmediği gerekçesiyle oturumu terk etmiş, kamuoyunda "one minute" adıyla bilinen olay sonrası Erdoğan, bir daha Davos toplantılarına katılmayacağını açıklamış ve bu sözünü tutmuştu.

Akıncı'nın "Davos'a gitmemin sizin için bir sakıncası var mı?" anlamına gelen sorusuna, git ya da gitme diye yanıt vermediği ifade edile Erdoğan'ın uzun uzun, Davos'un artık eski önemini yitirdiği, eskisi kadar prestijli bir zirve olmaktan çıktığını anlattı. Bir başka ifadeyle "gitmesen daha iyi" yanıtını alan Akıncı'nın bu konudaki kararını hep birlikte göreceğiz.

Diğer taraftan, yine güvenilir bir kaynaktan elde ettiğim bilgilere göre, Merit'teki yemekten önce ya da sonra ancak Merit Park Hotel'de, Erdoğan'ın heyetinden üst düzey bir görevli Talat-Erdoğan görüşmesinin neden iptal edildiğini de anlatmış.

Söylenene göre, dün yapılması planlanan Erdoğan-Talat görüşmesini Talat talep etmiş. Randevu da verildikten sonra Erdoğan'ın önüne Talat'ın son günlerde özellikle su konusunda ve başka konularda yaptığı sert açıklamalar konmuş. Talat'ın bu konuda Erdoğan'dan yapmayacağı birtakım şeyler isteyeceği düşüncesiyle randevuyu iptal etmiş.

Anlayacağınız Merit Yemeği biraz şaşalı geçmiş. Ama bize ne. Herkese afiyet olsun...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları