İki önemli seçim birden

Yayın Tarihi: 26/10/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bugün Pazartesi.

Birbirleri ile eşzamanlı yapılacak olan iki büyük seçime kilitlenmiş bulunuyoruz.

Hükümet ortağı Ulusal Birlik Partisi'nin Kurultayı, diğer ise Türkiye'deki Erken Genel Seçimler.

İkisi de Kıbrıs Türk halkını yakından ilgilendiriyor.

Şunun şurasında kalmış 5 gün.

Geçtiğini hissetmeyiz bile.

İki grev, bir protesto, bir iki de hükümet skandalı dedik mi, oldu mu sana Cumartesi. UBP Kurultayı'nın ilk günü tamamlanır tamamlanmaz da Türkiye halkı sandık başına gidecek.

Yani Pazar günü bir gözümüz Lefkoşa Atatürk Stadyumunda, diğeri de Ankara'daki Yüksek Seçim Kurulu'nda olacak.

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı sonuçlanıp UBP'nin Genel Başkanlık koltuğuna kimin oturacağı belirlenince artık hükümet icraatlarına konsantre olma zamanı gelmiş olacak. CTP'nin de UBP'nin "UBP Kurultayı bahanesi elinden alınmış olacak ve ciddi ciddi icraat yapması ve hükümet programındaki sözleri zamanında tutması beklenecek.

Alınan kararların kurultay dürtüsüyle alınıp alınmadığı şüphesi ortadan kalacak. Bu önemsiz bir ayrıntı gibi duruyor ancak Turizm Bakanlığı Müstearı atamasında yaşananları ve söylenenleri hep birlikte müşahede ettik.

Hepsinden önemlisi ise Su gibi, Kıbrıs sorunu gibi hayati konular da artık bu kurultayın gölgesinde kurtulup doğru düzgün toplumda tartışılmaya başlanacak, başta UBP olmak üzere kitleleri temsil eden siyasi partiler de bu konularda delege ya da üye baskısıyla değil parti politikalarını ortaya koyabilecekler. Tabi ki varsa.

Türkiye'deki Genel Seçimlere gelince ise durum birazdaha dolaylı ama doğrudan etkili.

Türkiye'deki seçimlerin sonucunda güçlü ve istikrar vadeden bir hükümet kurulaşmaz ise vay halimize.

Birkaç gündür, sakinleşen döviz canavarı yeniden çıldırırsa sonumuz olur.

Türkiye döviz hareketliğinin tedbirini çoktan aldığından Türkiye'deki insanları bize oranla etkileme derecesi düşük ancak bizdeki durumu tekrarlamaya gerek olmamakla birlikte her şeyini dövizle satın alan ve mutat giderleri döviz üzerinde olan bir ahalinin buralarda yaşama şansı çok olmaz.

Bana düşmez belki ama yine de cebim ve canım yandığı için yine de çağrımı yapayım.

Türkiye'deki siyasi partiler, hepiniz aşağı yukarı ne kadar oy alacağınızı biliyorsunuz. O yüzden olası koalisyon hesaplarını da şimdiden yapın ki en azından bu son düzlükte hafta başında masaya oturmanızı engelleyebilecek ifadelerden seçim heyecanı içinde kaçının. Sorumluluğunuz sadece Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına değil, paranızı kullanan Kıbrıslı Türklere karşı da sorumlusunuz.

Sonuçta bugün başladığımız hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ve hayati iki seçimi izleyip sonuçlarını, sonra da sonuçlarının sonuçlarını değerlendirip göreceğiz.

Herkese hayırlısı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları