"Nothing really matters to me..."

Yayın Tarihi: 31/10/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bugün 31 Ekim. Ulusal Birlik Partisi kurultayı bugün başlıyor. Türkiye'deki seçimler de yarın. Ayın son günü ve 2015 yılının yerini 2016'ya bırakmasına artık iki ay gibi kısa bir süre var. 2016 yılı bütçesi Bakanlar Kurulu'nda, yılbaşı süslemeleri de ufak ufak hazırlanmaya başlanıyor.

31 Ekim 2015'in bizim kısır döngümüz dışında başka bir önemi var.

Özellikle bizim jenerasyon ve biraz daha eskiler ne dediğimi ve ne hissettiğimi anlayacak.

Rock müziğinin kraliyeti sayılan Queen'in dünyaya armağan ettiği ve aynı grubun gitaristi Brain May'in "hala bugün arabada dinliyorum" dediği Bohemian Rhapsody adlı parçanın piyasaya çıkışının 40'ncı yıldönümü bugün.

Hepimizin defalarca dinlediği, duyduğumuz zaman da gayrı ihtiyari radyonun sesini açtığımız bu 6 dakikalık rock opereti, aslında plak şirketi tarafından "bu arkı radyoda asla çalınmayacak göreceksiniz" diyerek Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor ve John Deacon'dan oluşan efsanevi Queen grubunun şevkini kırmaya çalışmış ancak grup bunun "özel" bir şarkı olacağını düşünerek bütün her şeylerini şarkıya katmaktan geri durmamışlar.

Çocukluğumda babamın "bu adamın esprileri senin yaşına uygun değil diyerek izlememi istemediği ancak yine kaçamak yapıp, İngiltere'nin tek kanallı olduğu dönemde izlediğim, İngiltere'nin efsanevi Dj'i ve komedyeni aynı zamanda Freddie Mercury'nin yakın dostu olan Kenney Everett, bant kaydını stüdyodan çalıp radyoda çalmaya başlayınca, Everett'ten geri kalmak istemeyen diğer radyolar şarkının üzerine üşüştü. Bu da radyoda bile çalınmayacak şarkının dönemin İngiltere'sinde 2.44 Milyon adet satmasına neden oldu.

Brian May, şarkının 40'ncı yılı nedeniyle BBC'ye verdiği söyleşide bu unvanı tevazu adına kabul etmiyor ve Beatles'ın 35mm'lik çekimleri klip sayılabileceğini söylese de bu şarkının klipi bir şarkıya çekilen ilk müzik videosu olarak da tarihe geçti..

Kimlerine göre bu şarkı Rock'un Opera ile dalga geçmesi olarak nitelendirirken şarkının motivasyon kaynağı ve arkasındaki hikayenin Freddie Mercury ile birlikte mezara gittiğini ifade ediyorlar.

Müzik tarihçiliğim yoktur ama yavaş yavaş tarih olurken gençliğimizin, hatta orta yaşımıza yaklaştığımız günlerde dinlemeye doyamadığımız, radyoda çaldığı zaman ise istem dışı radyonun sesini açıp, olmayan saçlarımızı sallama dürtüsü hissettiğimiz Bohemian Rhapsody'yi ilk çalınışının 40'ncı yılında anmak istedim.

Bugün başlayacak UBP Kurultayı'nı yazmak yerine fırsat bu fırsat, kurultayın şahsım için ne anlama geldiğini Freddie Mercuty'nin ifadeleriyle anlatmış olayım:

"Nothing really matters
Anyone can see
Nothing really matters nothing really matters to me
Anyway the wind blows"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları