Ahalinin irfanına güvenmek

Yayın Tarihi: 03/11/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Aklım almakta zorlanıyor. Türkiye'de seçim yorumu yaparken, Türkiye Halkının tercihinin yanlış olduğunu söyleyebilenler çıkıyor.

Hatta dalga geçenler bile var.

Bizde de var Türkiye'de de var. Türkiye'de haliyle daha çok.

Türkiye halkı Ak Parti'nin iktidarını tercih etmişse, bundan sonrası boş konuşmak ya da daha ileri bir deyimle boşboğazlık yapmak.

Bundan sonrası ile ilgili ne olur? Halk bu tercihini nasıl denetler? Nelere dikkat edilmesi lazım? Halk bu tercihi neden yaptı? diye sorular sorup yorum yapmak yerine "halk aptaldır" deyip, "en iyiyi onlar değil, biz biliriz" diye düşünüp halk adına doğruyu göstermek neyin nesidir, ben anlamıyorum.

Mesela Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, "milli iradenin daima isabetli kararlar verdiği, hiç yanılmadığı ve her davranışında bir hikmet aranması gerektiği yolundaki şehir efsanelerinin aslı bulunmamaktadır." derken aynı yazarın AK Parti'nin oy kaybettiği 7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye halkının tercihini bir güzel övmüştü.

Halbuki Selahattin Demirtaş 1 Kası seçimleri öncesinde "Seçim çalışması yapamıyor olabiliriz ama bu halk aptal değildir. Neyin ne olduğunu biliyor. Koyun kuzu sürüsü değil" demişti.

Şimdi kafam karıştı. Cemaatin gazetesinin yazarı Halk aptal diyor, Demirtaş da değil diyor.

Bizde de rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da Annan Planı ile ilgili tartışmalar devam ederken ve mitingler gittikçe büyürken, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ve Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan ile bir araya geldiğinde, halkın akıl almaz propagandalarla kandırıldığını ifade etmiş, KKTC'deki herkes de buna tepki göstermişti, rahmetliyi dönemin modasına uygun bir şekilde linç etmeye kalkışmışlardı.

Bugün Türkiye halkına aptal yakıştırması ve iması yapanlar da aynı reaksiyonu göstermişlerdi diye net bir şekilde hatırlıyorum. Bugünkü söylemleri ile Denktaş ile aynı fikirde olduklarını görmek de not alınması gereken bir durum diye nitelendiriyorum.

Bunun savunması olarak "Türkiye halkı Ak Parti'yi seçti diye aptaldır, Kıbrıs Türk halkı Annan Planı'na evet derken aptal değildir" yanıtını da kabul etmem çünkü Annan Planı'na evet diyenler içinde KKTC'de Büyükelçilikte kurulan sandıktan AK Parti'yi yüzde 50'ye yakın oy çıkaranlar da vardı.

Sonuçta, demokrasi ile gelen halk iradesinin dilediğimiz anda inip bilebileceğimiz bir minibüs olmadığı gerçeğinden hareketle, halkın çoğunluğunun tercihine saygı göstermek lazım. Yoksa seçilen hükümetlerimiz, Cumhurbaşkanlarımızın meşruluğunu da halkın zeka düzeyi, bilgi birikimi ve görgüsüne bakarak tartışmak durumunda kalırız.

Bu durumun başka adları da var biliyorsunuz.

Halklar ne yaptıklarını bilirler. Aptal insanlar olur ama halklar aptal olmaz.

Neticede ahalinin irfanına güvenmek lazım bence.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları