Özür dile Osman!!!

Yayın Tarihi: 06/11/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Bir siyasi partinin ilçe başkanlığı mazbatasını voyvodalık yapma izin belgesi gibi kullananlar türedi ülkemizde ne yazık ki.

Partinin ilçesine kimin girip giremeyeceğini, kimin ne söz söyleyebileceği ve hangi adayları destekleyebileceğine karar verebileceğini sanıyor zat-ı muhterem.

Şu ana kadar Ulusal Birlik Partisi'nin hatta KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin en sakin Milletvekiline darp girişiminde bulunduğu için atanmış İlçe Başkanı Osman Uzun'un hala özür dilediğini duymadım.

Bu işe neden mi taktım?

Birkaç nedeni var!

Birincisini anlattım. Ali Pilli gibi bölgesinde sevilen, siyasi rakipleri tarafından bile saygı gören, bütün bölgenin doktoru ve hiçbir olumsuzluğa adı karışmamış birisinin üzerine yürüdüğü için taktım.

Diğer nedenim ise, bu ülkenin bir yurttaşı olarak endişe ettiğim için taktım.

Bir partinin hele hele Ulusal Birlik Partisi'nin İlçe Başkanı olmak demek Milletvekili olmazdan önceki son durak demek. Yani voyvodalığı artık tescillenmiş olan Osman Uzun'un bundan sonraki durağı hepimizi ilgilendiren Parlamento oluşunun getirdiği endişedir.

Bir önceki Güzelyurt İlçe Başkanı'nın Kemal Dürüst olduğu ve ondan sonraki durağının KKTC milli Eğitim Bakanı olmasından yürüttüğüm mantıktan çıkan sonuç resmen tüylerimi diken diken ediyor. Düşünün Osman Uzun gibi birinin Hükümetin Bakanı olduğunu. Kendisini ziyarete giden vatandaşların üzerine yürüdüğünü, küfür ettiğini, yandaşlarının kül tablaları savurduğunu...

Aman tanrım.

Bu yüzden bana sakın birileri, "Rasıh Reşat bu konuya neden bu kadar özel ilgi gösterdi" diye sormasın. Kendini kontrol edemeyenlerin, saygısızlık, küstahlık ve kabadayılığı siyasetle eşdeğer tutanların gün gele ülke yönetiminde oyuncu olmasına tahammül edemem. Ülkenin geleceği, çocuklarımızın geleceği ve benim geleceğim için buna izin veremem.

Bu konuyla bizzat ilgileniyor oluşumun bir nedeni daha ise Osman Uzun'un önceki gün Güzelyurt İlçesi'nde yaşananların Rasıh Reşat ve Kartal Harman'ın abartması olduğunu ve bunun hesabının görüleceğini sağda solda konuşmasıdır. Yani voyvodalığına azcık cesaret de katsa gelip gazetelerimizde bizden de hesap soracak, bizim de üzerimize yürüyecek, bizi de itip kakmaya çalışacak.

Bu Osman Uzun'a taktım.

Daha o babasının portakalında vitamin iken Ulusal Birlik Partili olan Hasan Özerdem'den, İsfendiyar Açıksöz'den ve kendisinde farklı olarak Güzelyurtlu UBP'liler tarafından seçilerek göreve gelen Dr. Ali Pilli'den kamuoyu önünde özür dilemediği sürece de bu takıntım geçmeyecek. Yönetmek iddiasında olduğu Güzelyurt'tan özür dilemesi de şart.

Bu takıntım, ona destek çıkanların sessiz kaldığı sürece de geçmeyecek.

Eğer Ulusal Birlik Partisi'nin gençleşme ve yenilenme projesi bu ise vay halimize.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları